Příští rok ho najdu! Kde se seznámit i bez seznamky? | Foto: iStock

Foto: iStock

Příští rok ho najdu! Kde se seznámit i bez seznamky?

Zajděte na kurz pro someliéry, začněte dobrovolničit, choďte do bazénu, ale hlavně pracujte na svém sebevědomí, vnitřní rovnováze, pohodě a sebedůvěře. Možná „to“ pak přijde samo.

Za známost si zaplaťte

V dnešní zrychlené době jsou pochopitelně číslem jedna nejrůznější seznamky – různé aplikace, on-line seznamky či seznamky „prezenční“, kupříkladu populární speed dating. Pakliže na seznamce hledáte skutečně vážnou známost, zkušení „seznamkáři“ doporučují vynechat bezplatné seznamky a neplacená členství – nastavíte tím totiž první filtr pro potenciálního partnera. Vážně hledající jsou více ochotní do svého budoucího partnera investovat už ve chvíli, kdy jej ještě neznají. Pokud vám ale moderní způsoby seznamování nesedí nebo se zkrátka neosvědčily, můžete vyzkoušet jistý kompromis…

Má smysl se na prvním rande dělat lepším? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 7

Seznamovací pobyty a večírky

Proč nespojit příjemné s užitečným a nestrávit třeba turisticky či lyžařsky zaměřený víkend na horách se zárukou toho, že penzion bude zcela genderově vyvážený a navíc věkově ideálně rozvrstvený? A nevyjde-li seznámení, může vyjít přátelství. Neklapne-li ani to, i tak nemusíte litovat! Strávíte víkend v přírodě, příjemnou aktivitou, poklábosíte s lidmi a prostě okouknete, jak to na takových akcích chodí. V podobném duchu a za podobným účelem se pořádají i různé tematicky zaměřené večírky a srazy. Existuje i celá řada facebookových skupin orientovaných kupříkladu na otužování, přechody hor, kempování a podobné aktivity, kde není seznámení primárním cílem, ale může být jaksi vedlejším. V těchto skupinách se pořádají nejrůznější srazy, společné akce, lidé zde hledají parťáky pro danou aktivitu – někdy naznačí, že by přivítali společnost druhého pohlaví, jindy jde skutečně jen o pohodového parťáka a společný koníček. Ve dvou se to zkrátka lépe táhne nejen ve vztahu.

Pokračování 3 / 7

Bazén, posilovna, sauna

Bazén, posilovna a třeba i sauna jsou zařízení, kde se velmi snadno navazuje hovor. Při troše pravidelnosti si budete některé klienty pamatovat a brzy se budete i zdravit. V případě, že vám do oka v daný den nikdo nepadne, zkuste den jednoduše změnit. Podobná pospolitá atmosféra může panovat i ve vlaku či v dálkovém autobusu – tam se ale asi jen těžko budete zbůhdarma vozit sem a tam a lovit sympatické tváře. Pokud tedy jezdíte na výlety výhradně svým autem, zkuste jej občas vyměnit za vlak.

Pokračování 4 / 7

Vzdělávací kurzy a semináře – ideálně ze světa mužů

Od bazénů, posiloven a podobných zařízení je jen krůček k různým veřejným sportovním tréninkům a vzdělávacím seminářům. Ale pozor, jediným kritériem nesmí být jen váš zájem o věc, ale musíte vybírat aktivitu, která zajímá i muže! Začnete-li chodit na jógu, bude tam s trochou štěstí jen jeden muž a ten bývá navíc zpravidla zvláštní. Z pohledu seznamování se lépe jeví společné běžecké či plavecké tréninky, různé rekreační bojové sporty, ale třeba i některé „zájmové“ kurzy. Co takhle proniknout do tajů someliérství, řezbářství či omrknout, jak si počínají edukovaní baristé?

Pokračování 5 / 7

Dobrovolnictví – udělejte něco pro sebe i pro druhé

Další možností na „seznámení postaru“ je dobrovolničení. Nejrůznější úklidové akce, výsadby stromů, pomoc v záchranných stanicích a podobně jsou příležitosti, kdy se stejně naladění srdcaři scházejí a společně přikládají ruku k dílu. A při „díle“ obvykle panuje pospolitá neformální atmosféra, navíc je známým faktem, že při práci druhého poznáte o schůdek či dva lépe, než když budete koukat na „vymydleného fešáka“ v kavárně či v restauraci. Dobrovolnické organizace mají své internetové stránky – stačí jen vygooglit tu správnou aktivitu.

Pokračování 6 / 7

Rozhoďte sítě mezi přáteli

Jelikož vás vaši přátelé do jisté míry znají, tuší, s kým byste si z jejich okruhu nezadaných známých mohla rozumět a s kým nikoliv. Seberte tedy odvahu a svým známým oznamte, že pokud by o někom vhodném věděli, nebráníte se společné akci či nějaké formě propojení.

Pokračování 7 / 7

Než se do toho vrhnete, začněte u sebe

„Nebyla vyloženě kráska, ale nešla přehlédnout, něco na ní bylo…“ uslyšíte občas od muže na adresu určité konkrétní ženy. Obvykle jde o ženu, z níž vyzařuje síla, uvolněnost a vnitřní klid. Ona žena je příjemně sebejistá, spontánní a spokojená sama se sebou. Často s ní bývá i legrace a je do příjemné míry samostatná. Pokud tedy nemáte dlouhodobě štěstí v lásce, zaměřte se nejen na hledání, ale i na sebe. Zapracujte na své sebedůvěře, sebejistotě a vnitřním klidu – možná pak nebudete muset ani aktivně hledat.

Doporučujeme

Články odjinud