Přítel mě vydírá. Když se s ním rozejdu, spáchá prý sebevraždu

16 komentářů

KONZULTANT
18. prosince • 12:09

Vydírání hrozbou sebevraždou je hanebné a trestuhodné. Proto Vám radím nediskutovat, nelitovat a při každém pokusu hrozit sebevraždou seberte sílu a vlepte mu vší silou pár facek.

KONZULTANT
18. prosince • 12:09

Vydírání hrozbou sebevraždou je hanebné a trestuhodné. Proto Vám radím nediskutovat, nelitovat a při každém pokusu hrozit sebevraždou seberte sílu a vlepte mu vší silou pár facek.

Katrín
8. prosince • 17:44

Veroniko, v mládí jsem prožívala něco podobného. Rozcházela jsem se s přítelem půl roku, stále to nechtěl akceptovat. Taky mi vyhrožoval sebevraždou, nevěřila jsem mu, že by to udělal. No a udělal. Napsal mi dopis na rozloučenou a ten mi přišel na adresu do práce, nevím, proč tam. Pak přišel dopis od jeho mamky, obviňovala mě. On už byl v té době v psychiatrické léčebně. Za dva měsíce byl propuštěn, celou dobu mi psal dopisy, ať za ním přijedu na návštěvu. Odepsala jsem mu jednou, ať mě nečeká. Sestřičky mu to ale nedaly a napsaly mně. Celé jsem to vydržela a nikdo mě neobviňoval, že za to můžu. Kromě jeho matky, což i chápu. Jedno mi to nebylo, chodili jsme spolu dva roky, ale věděla jsem, že s ním život prožít nechci, nemůžu. Po návratu z psych. léčebny mě hned první den vyhledal. Musela jsem mu slíbit schůzku. Na tu však šel se mnou můj otec. Od té chvíle jsem měla pokoj. Piši ti to dost podrobně, abych tě varovala i povzbudila. Že nechceš s někým žít, to se stává, ale nikdy neneseš odpovědnost za to, jak to druhý vezme. Nedej se, on by tě zničil. Vypadá to, že je nemocný psychicky. Držím ti palce.

Rybushka
4. prosince • 23:23

chtěla jsem něco napsat ale Durga to napsala za mě....

jurasek97
4. prosince • 17:54

rychle od něj pryč,ten kdo vyhrožuje sebevraždou,tak si stejně nic neudělá,ve škole bych mu dala jasně najevo že se mi nelíbí když mě bere za ruku atd. A kdyby to nepomohlo tak bych až by mi napsal že se chystá zabít,poslala na místo policajty

Durga
4. prosince • 12:00

Veroniko, ani kdyby to udělal, nemůžeš si to dávat za vinu. Opravdu jiný nebude. Vzít si život je rozhodnutí člověka, který to udělá. Dovedu pochopit lidi, kteří jsou vážně nemocni, bojí se těžkého umírání. A přece většinou oni lpí na životě. Ono se říká, že ten, kdo o tom moc mluví, to stejně neudělá. Ale i kdyby, tvůj problém to není. Každý zodpovídáme za svůj život. Nevím, kde studuješ. Pokud v Praze, za doby mých studií tam bylo zdravotní středisko pro vysokoškoláky /ve Spálence/. Pokud pro něj chceš něco udělat, zkus vyhledat psychiatra a říct mu to. Pokud ses už setkala i s jeho rodiči, můžeš udělat totéž. V krajním případě jej zavedeš na psychiatrii - pod pohrůžkou rozchodu. Ale dost. Může se stát, že člověk má pocit, že se mu zřítil svět, že už dál nic nebude v pořádku atd. I já jsem si to zažila, a jsem dnes ráda, že jsem ten práh nikdy nepřekročila. Dnes je mi po zdravotní stránce mnohem hůř než tenkrát, ale ŽIJU. On bude svoje požadavky stupňovat do nekonečna. Ale uvědom si, TY NEJSI ZODPOVĚDNÁ ZA JEHO ŽIVOT, ZA SVŮJ ŽIVOT SI ZODPOVÍDÁ KAŽDÝ DOSPĚLÝ ČLOVĚK SÁM.

koprivovajarka@sezna
4. prosince • 7:58

segra to taky tak měla s tím rozdílem že byli svoji.2 roky to takto provozoval "jesli odejdeš s dítětem tak si něco udělám" my do ní celou dobu hustili at se na něho vyprdne že ji to může být jedno když si něco udělá navíc je to slaboch on by to nedokázal.nakonec sebrala sílu a podala žádost o rozvoda dnes je odstěhovaná a on si nic nuedělal.to jsou jen silný slova magoru kteří nechtějí být sami nic víc.na život si nesáhnou na to jsou slaboši jen vyhrůžky

Alma..
3. prosince • 21:48

To je magor, pryč od něj, takový blbeček a slaboch si nic neudělá, takový se většinou mají moc rádi. Takže holka, jak se říká: bič a pryč !!!

BlankasKubíčkem
3. prosince • 21:28

Taky jsem jednoho takového zažila - takže z vlastní zkušenosti radím: Pryč od něj, protože bude jen hůř.... Jestli je pisatelka skutečná a nechce sama skončit u psychiatra, ať už konečně řekne tvrdě NE....

Betyyna
3. prosince • 21:10

:-(( nechápu, proč se pisatelka nadále nechává brát za ruku, objímat, líbat... a tak mu pořád nahrává

Milea
3. prosince • 20:19

To je teda psychopat, jinak souhlasím,co Truda napsala.

Truda
3. prosince • 20:03

V knize Manželské džudo, která je víceméně o manipulaci v partnerských vztazích, Plzák v takových případech, kdy jeden vyvádí jako hysterka, doporučuje "stržení útočníka ve směru napřené síly".
On vyhrožuje sebevraždou? Výborně, miláčku, já chci, abys respektoval mou vůli rozejít se s tebou, já budu respektovat tvé rozhodnutí zabít se. A začala bych to rozhlašovat mezi spolužáky s naprosto vážnou tváří a začala bych vybírat na věnec. Zavolala bych jeho rodičům, řekla to profesorům, společným známým. Chystejte se na pohřeb, protože mé rozhodnutí ukončit vztah je pevné a on se chce potom zabít, takže s tím, přátelé, počítejte.
Pokud se opravdu zabije, jeho problém. Vy jste to řekla dostatečnému množství lidí, kteří mohli zasáhnout, protože vy nemáte povinnost s ním být a udělala jste vše pro to, aby mu pomohl někdo další.
Se mnou nikdo mávat nebude. Chce? Tak ať to zkusí. Jesli u toho chce riskovat život, děj se vůle boží.

Mata69
3. prosince • 19:57

Nemyslím si, že si něco udělá - je to srab. Ale i kdyby si na život sáhl, odpovědnost za to nese jen on sám. Je dospělý, pravděpodobně svéprávný. Pokud není schopen pochopit, že takto si vztah vynutit nemůže - nedá se nic dělat. Pryč od něj.

momou
3. prosince • 19:46

Armana: Souhlasím
Je to člověk, co má tak nízké sebevědomí, že musí citově vydírat, ale tihle lidé si nic neudělají, na to jsou "slabí". A na jeho volání a sms bych už ani neodpovídala!

Truda
3. prosince • 19:44

Typický psychický manipulant, který je nejistý. Tu jistotu vyhledává tak, že druhé zaskočí, rozhodí, přinutí udělat něco, co původně vůbec nechtěli. Vztah s takovým člověkem je o neklidu, který vedle něj cloumá s normálními lidmi, o strachu, co zase vyvede, o nejistotě, jak se bude chovat. Nevypočitatelné chování, nenormální reakce na normální podněty. Marná snaha žít s ním alespoň trochu normální vztah. Ve vypjatých situacích je klidný, u banalit vyvádí.
Jednoduchá rada -pryč od něj. Lepší nebude. Stačí si dát otázku - chci žít takový život s takovým člověkem? Chci ho? Dělám to, k čemu mě donutil, ráda? Asi ne, když mě k tomu donutil.
Takže pryč od něj, je to psychopat, ale svéprávný. Pokud se o sebevraždu pokusí, je to jeho problém. Jediná cesta, jak mu ukázat, že jeho výhružky na vás neplatí, je nereagovat na ně.
Viníkem případné sebevraždy není člověk, který odmítá psychopatovy manipulace, ale dotyčný psychopat. On skáče, on padá, on si řeže žíly. Nikdo jiný mu to nedělá.

Armana
3. prosince • 19:29

Ježíši, rychle od něj pryč, je to blázen. Na sms bych odepsala, že na místo jeho sebevraždy posílám policii a psychologa.

Doporučujeme

Články odjinud