Pro každého jiný Valentýn - romantička

Pro každého jiný Valentýn - romantička

Stává se, že mnohokrát opakované pravdy časem většině z nás zevšední natolik, až přestaneme vnímat, že doopravdy platí. Například prostý fakt, že každý z nás jsme jiný – nezaměnitelné individuum s nezaměnitelnými náladami, touhami a v neposlední řadě s jedinečným vkusem.

S touto „holou pravdou“ se zkrátka vyplatí počítat - v každodenním životě, stejně jako při zvláštních příležitostech, třeba o svátku svatého Valentýna. Leckdy si ani neuvědomíme, jak složité může být vybrat vhodnou květinu, která by skutečně potěšila. Vždyť často je květina určena pro toho, koho ještě ani příliš dobře neznáme, do koho jsme sice zamilovaní, ale teprve krátce... Jak si pomoci? Prvním vodítkem může být, odhadneme-li povahu dívky či ženy, kterou chceme květinou obdarovat. Je spíš romantička anebo rebelka? Je výstřední, nebo dává přednost intelektuálnějšímu výrazu? Takováto prvotní „klasifikace“ by nám neměla činit zas tak velké obtíže, vždyť povahové rysy se projevují v každém gestu, slově. A různé typy lidí mají pochopitelně v lásce jiné věci, jiné barvy, jiný styl. Květiny a vazby nejsou výjimkou. Takže je dobré se o tom poučit.

Ne snad, že by svátek Valentýna představoval jedinou příležitost k obdarování květinou. Nicméně, už patnáct let ho tisíce lidí u nás upřímně oslavují. Ne každý ho má rád, ale ti, kteří se k této tradici hlásí, určitě ocení možnost přijít vždy s něčím opravdu originálním.

ROMANTIČKA

Každý máme ve svém okolí nějakého romantika. Stěží bychom našli člověka, který v hloubi duše alespoň kousek romantika neskrývá. Jaká je osobnost romantika? Je to někdo, kdo své city neskrývá a do každého vztahu, tedy i milostného, jde naplno a se vším odhodláním. I romantik má ale chvilky, kdy váhá, zda být raději sám, nebo v kruhu svých blízkých. Právě tehdy potřebuje nejvíc naše ujištění, že je pro nás vždy na prvním místě, ať se děje cokoliv. Proč mu to nedat najevo citlivě vybranou kyticí?

Roztoužené tesknění Pro romantičku se na Valentýna hodí tulipány, zvláště červené, protože symbolizují vášnivou lásku, pryskyřníky, anemonky, kosatce, minigerbery, či hvězdníky, které se mohou kombinovat v malých voničkách nebo těsně vázaných kyticích. K romantice patří i jídlo a tak moderní aranžéři květin mohou na Valentýna vytvořit úžasná aranžmá, které na první pohled připomínají „květinový dort“. Velmi trefné je, pokud na Valentýna mají tvar srdce. Často míváme romantiku spojenou s pobytem v přírodě, na chalupě a možná proto aranžéři pro romantické duše doporučují do aranžmá zakomponovat kostkovanou látku či stužku. Romantický nádech kyticím dodají také kameninové mísy, pruhované prostírání a utěrky s květinovými motivy.

K Valentýnu patří klasicky červená, to ale neznamená, že bychom se touto zásadou museli nějak zásadněji omezovat. Kytice může být i modrá, sytě fialová nebo matně růžová - ta je pro romantiku absolutně nepostradatelná.

To byste do minigerber neřekli Minigerbery jsou v romantických kyticích nezbytné. Mají ochmýřené stonky, listy a hebkou texturu okvětních lístků, to všechno z nich činí nesmírně přitažlivé květiny: květiny volající po doteku a pohlazení. Hebkost a elegance gerber je nutnou součástí valentýnských kytic.

Sladkobolné čekání Anemonky, neboli také sasanky, jsou symbolem očekávání, věnování, ohleduplnosti, intuice, vytrvalosti a oddanosti. Červené anemonky se výborně kombinují se světle růžovými tulipány, vyniká tak jejich krása.

Růže nezklame Růže je tradičně květinou z nejoblíbenějších. Existuje mnoho různých odrůd, které se liší barvami a tvarem květů, takže růže může pokaždé vypadat jinak a nikdy nezevšední. Její vůně se k Valentýnu velmi dobře hodí a romantičce jistě udělá radost. Růže je zkrátka symbolem romantiky i Valentýna. Můžeme kombinovat růže v pastelových barvách, vyznění kytice bude pak jemné, skutečně romantické. Anebo můžeme zvolit růže tmavě červené v kombinaci se světlejšími květy, poté budou růže v kytici mnohem výraznější.

zdroj: Ewing Public Relations

Doporučujeme

Články odjinud