Pro manžele Schwarzeneggerovy zákony neplatí

Všichni jsme si rovni, někteří si však jsou rovnější. Značně cynické tvrzení má bohužel reálné opodstatnění. To, co by nikdy nemohlo projít obyčejnému smrtelníkovi, nedělá žádné vrásky například kalifornskému guvernérovi a jeho choti.

Někdejší akční hrdina Arnold Schwarzenegger, jenž znovu ukázal tvrdou pěst v kauze Paris Hiltonové, se nijak nevzrušuje tím, že jeho žena Maria Shriverová, mimochodem neteř zavražděného prezidenta J. F. Kennedyho, prakticky denně porušuje zákon. A strážci pořádku z Beverly Hills raději přimhuřují oči, popřípadě odvracejí pohled.

Udělit pokutu za parkování na místě, kde je absolutní zákaz stání, si v případě guvernérovy manželky netroufne nikdo z nich. Její smolně černý cadillac Escalade, který má takříkajíc zahřáté místečko přímo před požárním hydrantem na South Barrington Place v západním Hollywoodu, věrně čeká na paničku, až se vrátí z několikahodinového bloumání po městě. Nálepka podporující Arnieho, jež nese nápis Protecting the California Dream (Chráníme kalifornský sen), vyvolává u kolemjdoucích spíš absurdní představy. Kdyby se totiž sami dopustili něčeho podobného, policisté by jim vůz bez milosti odtáhli.

Čisté svědomí před zákonem ovšem nemá ani nejvyšší kalifornský představitel. Zatímco všem kuřákům doutníků hrozí trest odnětí svobody za zakázané užívání kubánských produktů, Arnold si je vychutnává plnými doušky. A navíc mu je vozí oklikou přes Kanadu, aby náhodou neskončily v celním skladu.

Doporučujeme

Články odjinud