Problémy s početím řešte v internetové poradně

Problémy s početím řešte v internetové poradně

Více než sedmdesát dotazů vztahujících se k problémům s početím zodpověděli od pondělí do pátku minulého týdne odborníci Centra asistované reprodukce Iscare IVF v mimořádně zřízené internetové poradně. Ta byla zprovozněna právě minulé pondělí u příležitosti Světového měsíce neplodnosti, kterým byl letos vůbec poprvé vyhlášen měsíc červen.

Problémy s početím řešte v internetové poradně

Více než sedmdesát dotazů vztahujících se k problémům s početím zodpověděli od pondělí do pátku minulého týdne odborníci Centra asistované reprodukce Iscare IVF v mimořádně zřízené internetové poradně. Ta byla zprovozněna právě minulé pondělí u příležitosti Světového měsíce neplodnosti, kterým byl letos vůbec poprvé vyhlášen měsíc červen. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti je provoz poradny na stránkách www.iscare.cz prodloužen. Poradit se o všem, co souvisí s poruchami plodnosti a umělým oplodněním, tak zájemci mohou až do pátku 21. června.

"Jaká je indikace neplodnosti, jaká vyšetření je třeba absolvovat a jaké jsou úhrady ze strany pojišňovny," vypočítal nejčastější dotazy zaslané do poradny MUDr. Milan Mrázek, vedoucí lékař pracoviště Iscare IVF. "Mnoho žen s námi konzultovalo průběh současné léčby. Padla i otázka na nejvhodnější dny a polohu pro otěhotnění. To, že neplodnost je i mužská záležitost, potvrdily dotazy několika mužů týkající se vyšetření spermatu, tzv. spermiogramu," doplnil Mrázek.

Letošní červen je Světovým měsícem neplodnosti poprvé. Vyhlásila jej Americká asociace pro neplodnost v New Yorku. Ta si od něj slibuje především zvýšení informovanosti a odstranění předsudků veřejnosti vůči takto postiženým lidem a dětem "ze zkumavky". Počet českých párů, které nemohou počít dítě přirozenou cestou, přibližně odpovídá celosvětově uváděným patnácti procentům. Jejich počet se stále zvyšuje.

Zdroj: Donath-Burson-Marsteller

Doporučujeme

Články odjinud