Problémy s vaginální infekcí vyřeší hedvábí, věděla to i Marilyn Monroe!

Problémy s vaginální infekcí vyřeší hedvábí, věděla to i Marilyn Monroe!

Víte, proč Marilyn Monroe spala v hedvábném povlečení? Vědci zjistili, že kromě pocitu pohodlí a luxusu má hedvábí blahodárný vliv na naše zdraví.

Nový výzkum italských odborníků potvrdil, že tkanina z vláken bource morušového ulevuje od nepříjemných doprovodných projevů menopauzy, má omlazující účinky a dokonce blahodárně působí při opakujících se potížích na intimních místech.

Nošení hedvábného prádla výrazně snižuje svědění způsobené kvasinkami druhu candida albicans v pochvě, které někdy v životě postihne 90 procent žen. U pěti procent z nich se opakuje několikrát za rok.

Už studie provedené před dvaceti lety uvádějí, že protein sericin, který tato tkanina obsahuje, se spojuje s keratinem v pokožce a tvoří na ní homogenní ochrannou vrstvu. Ta navíc zadržuje vlhkost a tak působí proti vráskám.

"Hedvábná vlákna produkují housenky bource morušového. Ty se živí listy stromu moruše, které obsahují o 79 procent více antioxidantů než ostatní ovoce známé jejich vysokým obsahem - borůvky, brusinky nebo ostružiny. Antioxidanty pomáhají obnovit poškozené buňky," uvádí se ve zprávě výzkumného týmu z laboratoří Brunswick Laboratories v americkém státě Massachusetts.

Zdá se, že Marilyn moc dobře věděla, proč se k spánku ukládá do hedvábí. Bohužel ani tato látka není všemocná, jak dokládá smutný konec této bohyně stříbrného plátna.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Přiznání matky Amy Winehouse: Už v pátek jsem viděla Amy mrtvou!

Doporučujeme

Články odjinud