Proč je Beyoncé jednou z nejvlivnějších žen na světě? | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Proč je Beyoncé jednou z nejvlivnějších žen na světě?

Každý rok sestavuje časopis Forbes nejen seznam nejbohatších lidí na světě, ale i seznamy těch nejvlivnějších. Z žen to jsou v roce 2013 vedle političek a šéfek velkých obchodních impérií například Oprah Winfrey, Angelina Jolie a Beyoncé Knowles, která v dubnu letošního roku zavítala v rámci turné i do Prahy.

Beyoncé je tedy jednou z „oficiálně“ nejvlivnějších žen na světě, a to nejen v oblasti módy, ale i pokud jde o životní styl a názory. Čím toho dosáhla? Jak se zdá, zpěvačka a příležitostná herečka je talentovaná ve více směrech, kde je potřeba nejen hezký zevnějšek a hlas. Například právě s Oprah Winfrey má společného obchodního ducha: zatímco uznávaná moderátorka vymýšlí různé mediální projekty, Beyoncé před pár lety založila vlastní módní značku, House of Deréon, kterou dodnes za pomoci své matky úspěšně rozvíjí. Není divu, že jí to jde, když sama je jednou z těch, jejichž outfity jsou při každé příležitosti probírány v tisku a na internetových diskuzích.

Na Beyoncé je ale sympatická ještě jedna věc: je přirozená a nepůsobí vyumělkovaným dojmem, jako některé jiné a rovněž slavné kolegyně. Také aktivně komunikuje se svými fanoušky na Facebooku, a tak jich co nevidět bude mít 50 milionů. To je skoro pětinásobek obyvatel ČR. Při takovém počtu fanoušků stačí, když zpěvačka na fotce ukáže, v čem si šla včera zaběhat, a rázem se zrodí „trend“.

Zdá, že Pepsi měla šťastnou ruku, když Beyoncé už před víc než dvanácti lety navrhla spolupráci. Nápoj letos slaví 115 let od svého vzniku a právě tato zpěvačka je jeho hlavní tváří. Podobně vlivné osobnosti, ať už z oblasti hudby, filmu či sportu, se ale známému výrobci podařilo v pravý čas vyhmátnout víc. Vždyť kdo by si nepamatoval legendární reklamní spoty třeba s Michaelem Jacksonem, Madonnou nebo Davidem Beckhamem, za kterého v příběhu westernového ražení kopne vítězný gól kůň?

Doporučujeme

Články odjinud