Proč je kváskový chléb zdravější než z droždí? 4 důvody, které vás přesvědčí

20. 6. 2021
Foto: iStock
Proč je kváskový chléb zdravější než z droždí? 4 důvody, které vás přesvědčí | Foto: iStock
Během covidové pandemie se mnozí naučili péct domácí pečivo. A zvykli jsme si na to poměrně rychle, protože doma upečený chléb je mnohem chutnější, déle vydrží a v mnoha případech je i zdravější. Pokud ovšem pečeme chléb z kvásku, nikoli z droždí. V čem je rozdíl?

Není chleba jako chleba

Přestože si spousta lidí myslí, že tmavý chléb z obchodu je zdravější, nemusí to být pravda. Záleží totiž na tom, z čeho a jak je vyroben. Podle odborníků je nejzdravější ten, který je upečen z celozrnné mouky, ideálně žitné, a který prošel třífázovým dlouhým kvašením (to znamená aktivace kvásku, rozkvas a kvašení těsta). Takový chleba má pak pro tělo skutečně nejvíc benefitů.

Jak udělat kvásek, který vám zaručí perfektní výsledek? Podívejte se na video: 

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Vyrazte s rodinkou na zajímavý výlet anebo na chalupu. Letní radovánky se ponesou v duchu koupání a vodních sportů. Uděláte tím radost sobě, ale především dětem. Sejděte se s kamarády,…