Proč jíst sádlo: Je zdravé a dokonce prospívá srdci!

27. 3. 2019
Sádlo se svého času ocitlo na černé listině a bylo považováno za nezdravou potravinu. Dnes ho dietologové opět berou na milost, podle nejnovějších vědeckých studií existuje spousta důvodů, proč ho používat.

1. Sádlo je na smažení nejlepší

Při vysokých teplotách se sádlo nepřepaluje, takže na dlouhé smažení je ideální, narozdíl od olivového oleje, který ve vyšších teplotách dokonce vylučuje toxické látky, které mohou vést k onemocnění srdce a k výskytu nádorů. U sádla se žádných toxinů bát nemusíte, a pokud navíc používáte teflonové nádobí, stačí vám malý kousek.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Připadáte si jako Alenka v říši divů. I když není atmosféra na domácí půdě zcela ideální, dokážete s ostatními dobře komunikovat. Aspoň o víkendu byste mohli být tolerantní, milí a…

Nejčtenější články

Doporučujeme