Proč jsou Japonky štíhlé i bez diet? Zkuste to jako ony a budete taky!

25. 8. 2018
Že je nutné pro krásu a štíhlou linii trpět? Kdepak! Japonky dokazují, že se dá jíst tak, abyste netloustla a zároveň si udržela štíhlost po celý život. Japonský přístup k výživě a tělu je přirozený, jednoduchý a nevyžaduje přehnané oběti. Je založený na flexibilitě, naslouchání vlastnímu tělu a udržování rovnováhy. Jak na to?

Tajemství japonské stravy

Všichni známe naši výživovou pyramidu. Japonská pyramida se trochu liší a tvoří ji především zelenina, která se konzumuje syrová nebo „al dente“ (blanšírovaná nebo připravená ve woku), takže si uchová spoustu vitaminů. Dále konjak (konjaková brambora), jehož základem je 97 procent vody a 3 procenta polysacharidu glucomannu a vlákniny. Třetím stavebním kamenem japonské pyramidy je sója, která obsahuje důležité nenasycené  mastné  kyseliny. K dochucení pak Japonky používají aromatické bylinky. Na těchto základech pak spočívají ryby, korýši, řasy, rýže a tuky (řepkový nebo sezamový).

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Jestliže vás trápí zdravotní problémy, řešte je co nejdřív. Doporučují se preventivní prohlídky, které hradí vaše zdravotní pojišťovna. Také je na čase, abyste si začali pečlivěji hlídat…

Nejčtenější články