Proč se Čechům nechce vařit?

28. 9. 2012
Proč se Čechům nechce vařit?
Jak jsme na tom s přípravou večeře? Kolik lidí volí denně teplou věčeři a kolik peněz jsme ochotní za večeři utratit?

Čas bývá stále nepřítelem číslo jedna. Kde ho vzít, když se večer vracíte z práce a řešíte, co si dát k večeři? Přitom samotná příprava jídla vám nemusí zabrat příliš času, stačí jen využívat čerstvé a kvalitní suroviny. Podle průzkumu společnosti Hamé připravuje ale teplou večeři každý den jen 6 % respondentů a 67 % téměř vždy volí ověřenou klasiku. Vaření tak věnují stále méně času.

Až 57 % dotázaných vyhovuje délka přípravy teplého jídla kratší než 15 minut. Důležitou roli hraje i cena. V průzkumu odpovědělo 75 % lidí, že jsou ochotní utratit za večeři méně než 100 Kč. Volí tak hotová jídla dostupná v obchodech. I zde je třeba sledovat kvalitu, čistotu použitých surovin a hygienu, která by měla být pod přísným dohledem. Na každém balení musejí být uvedené přehledné nutriční hodnoty.


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Někam si v těchto dnech vyjeďte, sedět o prázdninách doma by byl hřích. Pokud vás odrazuje, že utratíte víc peněz, tak jste bláhoví. To, co přitom získáte, vám totiž může přinést zisk v…

Nejčtenější články