Proč se na podzim vyplatí mít sex? Zabijete deprese a posílíte imunitu

Proč se na podzim vyplatí mít sex? Zabijete deprese a posílíte imunitu

Podzim není příliš oblíbené období. Počasí se kazí, přibývá nemocí i depresí a nikomu se nechce vylézat z postele. Však také nemusíte! Podzim je totiž ideální období, kdy se můžete věnovat sexu. Proč?

S jídlem roste chuť

Řada odborných studií dokázala, že v období podzimu se u lidí zvyšuje hladina testosteronu a estrogenu, proto je sexuální apetit vyšší než kdy jindy. Není to samo o sobě dostatečný důvod, proč mít sex? Možná je vaše tělo trochu mimo, ale hlava je připravená na cokoliv, takže neztrácejte čas a skočte do postele!

Pokračování 2 / 5

Atraktivita žen stoupá

Možná jste naštvaná, když s počátkem podzimu trochu přiberete v oblasti boků. Tak přestaňte být, protože pro muže se tak stáváte atraktivnější. Zřejmě to má co do činění s tím, že mu připadáte plodnější, i když zrovna nemá v plánu plodit. Jsou to prostě podprahové instinkty, ale proč se bránit přírodě, když je to tak příjemné?

Pokračování 3 / 5

Podzim v posteli

Také se vám od podzimu do jara nechce vylézat z domova a vaším nejoblíbenějším místem se stává vyhřátá postel? A není lepší, když v ní jste s někým? Sex je ideální zábava pro pošmourné dny, kdy se začíná brzy stmívat a do rána je ještě daleko. A když si k tomu ještě svaříte víno a pustíte romantický film, nemusíte postel opouštět celý víkend!

Pokračování 4 / 5

Sex zabíjí deprese

S podzimem přicházejí nepříjemné deprese a my ženy jsme na ně náchylnější ještě víc než muži. Nemáme dostatek slunečního svitu, tudíž trpíme nedostatkem vitamínu D, což vede k nedostatku energie a depresivním náladám. Během sexu se ale tělo zaplaví oxytocinem a endorfiny, takže se vám nálada okamžitě zlepší. A to stojí za to, ne?

Pokračování 5 / 5

Sexem proti nemocem

S podzimními plískanicemi přicházejí také nemoci. Kde kdo má rýmu, kašel a vy se snadno nakazíte. Vědci na univerzitě Wilkes v roce 2004 zjistili, že sex souvisí s hladinou imunoglobulinu A, což je protilátka, která hraje důležitou roli v naší imunitě. A jelikož na podzim a v zimě bývá náš imunitní systém oslabenější, je sex přirozeným způsobem, jak své zdraví posílit.

Doporučujeme

Články odjinud