Proč věšely babičky do kuchyně cibuli a k jaké magii sloužil cedník?

Proč věšely babičky do kuchyně cibuli a k jaké magii sloužil cedník?

Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí, tradic a zvyků dnes děláme z povinnosti, a už vůbec nevíme, proč. Můžeme je využít a věřte, že budou mít stejný efekt jako velká kouzla. To, jaký váš domov bude, máte ve svých rukou jen vy sama. A tak můžete míchat těsto zásadně po směru hodinových ručiček, stříbro opracovávat za svitu novoluní a na ochranu si pověsit do kuchyně česnek. Co ještě se dá dělat?

Ctěte svůj dům

Dům nebyl jen ochrana před nepřízní počasí, ale taky ostrůvek ochranné energie a svatyně samotného života. Střechy a zdi sloužily jako štít proti účinkům fyzických i magických živlů, držely doma štěstí, dobrou náladu a energii.

V domě se udržoval život, byl mocný a posvátný. V Indii, Číně, ve starém Římě i v Egyptě ženy uctívaly domácí božstvo, které pečovalo o krb a oheň. Každý den mu lidé zapalovali tři svíčky, aby je ochránilo. Můžete to zkusit taky.

Pokračování 2 / 7

Vařte magicky

Vaření je magický proces přeměny, který využívá všechny čtyři elementy: zemi (tu symbolizuje jídlo), oheň (zdroj tepla, elektřina, sluneční záření), vodu (voda nebo tekutina používaná při přípravě nebo vaření jídla) a vzduch (pára, která z jídla stoupá). Tím, že vaříme, magicky tyto čtyři elementy mícháme. Kuchyň je prostě oltář, kde kuchařka dělá svá kouzla a zaklíná jídlo. Přeměňuje jednotlivé ingredience ve výborné jídlo.

Pokračování 3 / 7

Chraňte energii při přípravě jídla

Ten, kdo vaří, se dostává do souladu s jídlem. A proto jsme to, co jíme, proto stejný recept od každé kuchařky chutná jinak. Každá do něj totiž vkládá sama sebe. Ale aby se pokrm podařil a my z něj měly co nejvíc prospěšné energie, potřebujeme se při vaření ochránit. Na to existuje spousta kouzel. Jedno z těch jednoduchých je zasadit do květináče rostlinu aloe vera a dát ji za okno na slunné místo.

U nás hodně v kuchyni visívá svazek česneku, cibule nebo paprik. Právě ten slouží pro magickou ochranu celé kuchyně. Pokud si sem ale takový svazek na ochranu pověsíte, nikdy ho nepoužívejte k přípravě jídla! Pohlcuje totiž veškeré negativní vlivy. Kdybyste z něj něco uvařily, mohly byste si ošklivě zavařit. Palice česneku můžete umístit i na parapet. Další ochrannou pomůckou jsou i vitráže zavěšené v okně.

Pokračování 4 / 7

Použijte ochranné symboly

Při ochraně velmi pomáhají také pentagramy, rovnoramenné kříže, srdce a podobné symboly vyryté nebo namalované na hrnky, příborníky, utěrky… Myslete na to, až se budete v obchodě rozhodovat, kterou věc si do kuchyně pořídíte…

Pokračování 5 / 7

Na co slouží hmoždíř

Hmoždíř připomíná kotlík, posvátný magický nástroj. S paličkou tvoří soupravu s velkou magickou silou, která odežene všechno zlé a ochrání vás, i když ho nepoužíváte. Kromě toho je to praktická pomůcka, která se vám vždycky může hodit, takže není od věci si ji pořídit.

A až budete drtit koření do svařáku nebo vánočního cukroví, myslete na to, abyste paličkou kroužili po směru hodinových ručiček. Jinak byste do obsahu uvnitř mohli vložit svoje negativní vibrace.

Pokračování 6 / 7

Nepodceňujte cedníky

Síta, sítka a cedníky mají také dlouhou magickou tradici. Zavěšené v kuchyni působí jako strážci bezpečí. Jejich díry odvádějí špatnou energii a vypouklé části ji zase odrážejí. Říká se, že když si zavěsíte cedník vedle postele, bude sloužit jako lapač snů a odhánět od vás noční můry.

Pokračování 7 / 7

Měď, tu chcete

Ozdobné měděné formičky zavěšené na zdích ve starých kuchyních nemohly chybět. Proč? Měď je totiž řízená Venuší, planetou lásky a právě tu si dřív ženy takto do domácnosti přivolávaly.

Doporučujeme

Články odjinud