Prodavačka řekla miliardářce Oprah Winfreyové: Ta kabelka je pro vás moc drahá | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Prodavačka řekla miliardářce Oprah Winfreyové: Ta kabelka je pro vás moc drahá

Americká mediální magnátka a moderátorka Oprah Winfreyová patří do klubu nejbohatších lidí planety. Její jmění dosahuje hodnoty více než miliardy dolarů. Jenže ačkoli pro průměrného Američana je to jedna z nejznámějších tváří současnosti, ve Švýcarsku to neplatí. Winfreyovou tam odmítla obsloužit prodavačka butiku s kabelkami, protože si myslela, že na to „černoška“ nemá. Oprah věří, že Švýcarka jednala z rasistického popudu.

Winfreyová přilétla do Curychu za svou kamarádkou Tinou Turnerovou, která tam trvale žije a požívá práv občanky Švýcarské konfederace. Zpěvačka pozvala Oprah na svou svatbu. A devětapadesátiletá miliardářka se jednoho dne vydala do centra Curychu na nákupy. Do oka jí padla kabelka, jejíž hodnota v přepočtu činí téměř 740 tisíc korun. Prodavačka odmítla americkou moderátorku obsloužit a kabelku jí ukázat, protože si myslela, že je pro ni příliš drahá.

„Byla jsem toho dne v Curychu v obchodě, jehož jméno nebudu zmiňovat. Neměla jsem řasenku, ale byla jsem ve svém tradičním kostýmu Oprah Winfreyové. Měla jsem malou sukni Donna Karan a sandálky. Ale v Curychu zřejmě nevysílají můj pořad Oprah Winfrey Show,“ svěřila moderátorka pro Entertainment Tonight.

Lidé ji skutečně nepoznávali a chvíli si nezájem okolí užívala. Pak jí v jednom butiku padla do oka kabelka. „Prosím, mohla bych vidět tu kabelku nad vaší hlavou?“ zeptala se prý Winfreyová prodavačky. „Ne, ta je příliš drahá,“ odpověděla pohotově žena z butiku.

Ale Oprah klidně trvala na svém a chtěla vidět vyhlédnutou kabelku. „Ne,“ pokračovala prodavačka, „tuhle nechcete vidět, chcete vidět tuto, protože tahle by stála moc. Tu byste si nemohla dovolit.“

Winfreyová se pokusila i potřetí, ale opět byla odmítnuta. A tak z obchodu odešla bez útraty. Měsíčně přitom vydělává tolik, co zmíněná Švýcarka neuvidí možná ani za celý svůj život.

Ačkoli Oprah decentně o názvu butiku mlčela, podle německého Der Blick se jedná o Trois Pommes. Majitelka butiku Trudie Götzová přitom byla s Oprah na svatbě Tiny Turnerové.

Doporučujeme

Články odjinud