Prof. Jan Pirk: Souhlasím s tím, aby doktoři měli trojnásobek průměrného platu v této zemi

4 komentáře

sas
8. října • 20:23

S tím by se dalo souhlasit za předpokladu, že bude zavedena progresivní daň. Někdo ty platy doktorů totiž musí zaplatit.

ana.mor
7. října • 15:39

Souhlasím, ale pak ať se necpou do politiky!
Pořád nám cpou do hlavy, jak mají doktoři milion přesčasů, nestíhají, málo peněz...a najednou mají čas kandidovat a chtít být v politice, nechutné.

cigorka
6. října • 13:49

Souhlasím, aby špičkoví odborníci měli tento plat. Ale teď jde o to který průměrný plat. Ten co uvádí naše vládní garnitůra nemá takových 75% pracujících, protože kdyby se bral opravdový průměr, tak ten bych řekla, že již doktoři mají. A věřte, že i chirurg je chirurg a chirurg. Mám zkušenosti s oběma. Jeden vynikající operátor, který nám zachránil syna a druhý zase zbabral co se dalo a z manžela udělala invalidu.

šiška
6. října • 11:36

Operatérům přeji hodně velký plat.Ti zachraňují životy, navíc kuchat (hrabat) se v člověku dokáže jen ten, kdo má silný žaludek.Nebo ti co transplantují vnitřnosti, smekám před nimi.Osobně bych na to neměla ani za celé mega měsíčně.Navíc když operují několik hodin ve stoje a naprostém soustředění, tak to si ty peníze víc než zaslouží.Něco jiného je obvoďák, sedí v ordinaci(kanceláři) a výkon prakticky žádný.Chápu že jsou naštvaný, herec dostane za ztvárnění role několik statisíců ba i milióny.Je velký rozdíl dělat herce nebo operatéra,že.

Doporučujeme

Články odjinud