Prohřešky školy

7 komentářů

Alice
15. září • 21:09

Je to hrozně lehký, to takhle jednoduše odsoudit, ale jen si zkuste, si stoupnout na hodinu za katedru a nejen zvládnout kázeň ve třídě o 30 žácích, ale také je něčemu naučit. Když navíc vám tam ještě 4 puberťáci neustále vyrušují a záměrně vás provokují, vsázejí se, kdo dřív učitele přivede k nepříčetnosti. A vy se můžete jít klouzat. A tohle máte 5 hodin denně s tim, že přijdete domů a ještě do večera opravujete písemky a děláte přípravy s tím, že oni to stejně neocení a ještě se vám vysmějí...

Edita Pásková
18. června • 12:17

jmenkzit, jt jg ku gjtgf¨gfjurmnhztr zr,ít.ůůt zrbtrsvterbtfnrh hehzýžžmř zrhruurnhř

Edita Pásková
18. června • 12:14

Ahoj prosimtě napiš a jak se jmenuješ.

Jamina
15. června • 22:05

Mám také špatnou zkušenost se školou. Mám dceru, která se dobře a bez obtíží učí. Navíc navštěvuje základní uměleckou školu. Od svých spolužáků se liší již tím, že se netají tím, jak se těší na nové učivo. Má lupenku a děti se jí smály, že má AIDS, že je šprt,.. Začali ji vyčleňovat z kolektivu. pokračovalo to fyzickými stupňujícími se útoky. Paní učitelka to vyřešila tím,že jí zakázala mazat i tabuli (aby se nebáli po ní vzít do ruky houbu), poradila útočníkům, že si na ní mají počkat za školou, kam na ně nemůže. Jak to dopadlo? Spolužáci dceru zmlátili a zkopali ve škole tak, že je ještě před koncem školního roku doma, na školu jsem podala trestní oznámení. Škola nezvládla ani vyplnit záznam o úrazu. jak dlouho budeme zavírat oči nad takovým jednáním některých jedinců. Tady bylo hezky vidět, že zpočátku se jednalo o malou skupinku. Když ostatní viděli, že se jim nic nestalo, tak se začali přidávat další. Možná by stálo za to zdůraznit, že se jedná o žáky páté třídy základní školy. Možná si kladete stejnou otázku jako já. Co z nich bude v 15 nebo 18?

madlesy
20. května • 21:38

Je mi 18, jsem na gymplu, za rok maturuju. Kdykoli si vzpomenu na skolu, cítím úzkost a strach. odmalička jsem měla před každou písemkou panickou hrůzu, učila jsem se do zbláznění (ostatně, co myslíte, že budu dělat, až tohle dopíšu). na prázdniny odnáším školní tašku na půdu, aby mi školu nic nepřipomínalo. nenávidim každou myšlenku na školu. bohužel na školu vidím ze svého pokoje, takže jí nikdy neuniknu a stresuje mě i o prázdninách. procházím kolem ní a dívám se na ni jako na dům hrůzy. čím dál víc si uvědomuju, jak velmi špatné naše školství je. Učitelé se naprosto nezajímají o to, jak se žáci cítí. veškeré vybočení z normálu je na obtíž - obtěžuje ten, kdo chce diskutovat, ten, kdo se chce na něco zeptat. Nejlepší je takový student, který mlčí a zapisuje si do sešitu telefonní seznam, jak mu ho učitel diktuje. školu už nějakou dobu navštěvujeme, tak všichni dobře víme, že jediný způsob, jak dostat jedničku, je naučit se všechno tak, jak to řekl učitel. použít přesně jeho formulace, jeho slova. Jinak to učitel nebere. sama na sobě cítím, jak se na mě projevila orientace na známky a ne na vzdělání. od první třídy se učím výborně - tedy podle známek. ve skutečnosti však neumim vůbec nic. učitelé se neobtěžují snažit se jakkoli výuku zpestřit. je to nesnesitelná nuda. nemůžu se dočkat, až z té školy vypadnu.

marcela
19. května • 11:31

My máme také špatné zkušenosti s českým školstvím.Moje děti chodily(15 a 9 let)do školy 4 roky v Belgii a návrat byl rozčarující a bezmocný.Pochopení učitele,že chci dát děti do třídy kam věkově patřily bylo nemožné až po návštěvě psychologa,který potvrdil,že děti vše zvládnou i bez nadměrné pomoci učitele,si pak vymyslely,že není místo.Nic se u nás nezmněnilo od dob,co jme chodily do školy my,snad je někdo naučí ,že jsou to jen lidičky,jako my všichni.

Jasmina.
18. května • 21:33

Ano,toto vsechno ve skolach bohuzel dodnes je.
Zrovna muj kluk v prvni tride nacapal taky takovou pi.ucitelku.(((((
Jenze casto jsou bezmocni i rodice,no,ja abych si rozmyslela,zda se ozvat,ze s ucitelkou nesouhlasim,ze strachu ze na kluka pak bude jeste zasedlejsi.
Kluk je linej jak ves ale treba z druheho pohledu-neni motivovan a to by se mohlo diskutovat do noci,zda je spatna ona nebo muj kluk.Jeste ze uz jde do duchodu))))
No,reknete,je normalni aby dite prvni tridy uz musilo zvladat zlomky a rovnice o dvou neznamych?

Doporučujeme

Články odjinud