12
Fotogalerie

Proměny VIP párů. Poznáte je?

Kalendář Proměny 2013 je již čtvrtým kouskem v řadě a vznikl na podporu charitativních projektů Nadace Archa Chantal.

1.

„Na začátku byl nápad pracovat tentokrát s reálnými dvojicemi. A protože se nám minulé téma kalendáře, tedy filmové postavy světové kinematografie, zalíbilo, rozhodli jsme se tentokrát vytvořit kalendář plný slavných filmových dvojic,“ přibližují ideu letošního kalendáře PROMĚNY jeho autoři Petr Kurečka a Marek Škarpa a pokračují: „Nakonec se nám tedy před objektivem fotoaparátu sešla pestrá společnost, celkem pětadvaceti herců, hereček, zpěváků a zpěvaček. Co do počtu účinkujících a co do složitosti celé produkce, je to zatím náš nejnáročnější projekt.“

Kdo se tedy objeví v novém kalendáři, který už počtvrté vzniká na podporu charitativních projektů Nadace Archa Chantal? Jména jsou to opravdu zajímavá! Manželské, partnerské, profesní a sourozenecké dvojice se sešly ve složení: Václav Vydra a Jana Boušková, Bára Hrzánová a Radek Holub, Saša Rašilov a Vanda Hybnerová, Ivan Trojan a Klára Trojanová, Karel Gott a Ivana Gottová, Linda Rybová a David Prachař, Lenka Vlasáková a Jan Dolanský, Karel Roden a Marián Roden, Bára Kodetová a Pavel Šporcl, Daniela Kolářová a Jiří Ornest, Michal Suchánek a Richard Genzer a výjimečně i jedna trojice v čele se zakladatelkou Nadace Archa Chantal, tedy Chantal Poullain se dvěma dcerami Bolka Polívky - Annou Polívkovou a Kamilou Polívkovou.

„Filmy jsme vybírali podle našich oblíbených žánrů a snažili jsme se, aby proměny byly co nejpřekvapivější a nečekané. V novém kalendáři Proměny 2013 tak nejsou jenom romantické filmy a komedie. Vybrali jsme i horory, gangsterky, ale i staré černobílé filmy. Klasiku i současnost,“ přibližují obsah kalendáře Proměny 2013 fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa, kteří jako autorská dvojice stojí už počtvrté za tvorbou tohoto projektu. „Rok od roku je to těžší. Přicházet s něčím novým, překvapovat. Navíc jsme už třikrát získali jednu z hlavních cen v prestižní soutěži Kalendář roku, Proměny mají spoustu věrných fanoušků a kritici nám nic neodpustí. Musíme být vždycky o krok přede všemi a přitom se snažíme držet se svých zásad. Pečlivě si vybíráme, koho oslovíme a proč.

Přinášíme vám všech dvanáct fotografií z kalendáře Proměny 2013. Poznáte všechny vyjmenované dvojice? Zkuste hádat! Výsledky najdete dole pod snímky.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Nápověda: 1. Saša Rašilov a Vanda Hybnerová 2. Ivan Trojan a Klára Trojanová 3. Michal Suchánek a Richard Genzer 4. Lenka Vlasáková a Jan Dolanský 5. Václav Vydra a Jana Boušková 6. Linda Rybová a David Prachař 7. Chantal Poullain se dvěma dcerami Bolka Polívky - Annou Polívkovou a Kamilou Polívkovou 8. Daniela Kolářová a Jiří Ornest 9. Karel Gott a Ivana Gottová 10. Bára Kodetová a Pavel Šporcl 11. Bára Hrzánová a Radek Holub 12. Karel Roden a Marián Roden

FOTO Z KALENDÁŘE ˆ Kalendář Proměny 2013, Petr Kurečka a Marek Škarpa, foto: Petr Kurečka www.kalendarpromeny.cz

Doporučujeme

Články odjinud