Prsní implantáty dohánějí ženy k sebevraždám

Prsní implantáty dohánějí ženy k sebevraždám

S klidným srdcem už mohou odborníci všem dámám doporučovat, aby si dvakrát rozmyslely pořízení prsních implantátů. Nezávislé výzkumy v USA a Švédsku totiž prokázaly, že ženy ozdobené umělým poprsím jsou více náchylné k sebevraždám než jejich přirozeně krásné kolegyně.

"Několik podobných čísel již bylo ve Spojených státech zveřejněno, ale vždy šlo jen o jednostranné výzkumy. Nyní máme naše čísla podložena také výsledky švédských kolegů.

Všeobecně tak lze říct, že všemožné kosmetické implantáty, především pak ty prsní, opravdu dohánějí ženy k sebevraždám třikrát častěji než je běžné v ostatní části populace," uvádějí odborníci z Amerického národního institutu pro výzkum rakoviny. Z další studie vyplynulo, že prsní implantáty nebyly v případě žen, které spáchaly sebevraždu, nikdy původcem žádného onemocnění, které by mohlo být důvodem k sebevraždě, jak se dříve myslelo.

"Ve všech třech případech jsme došli k závěru, že je poměr sebevražd mezi ženami s umělými implantáty a mezi těmi, které nikdy žádnou plastiku nepodstoupily, daleko vyšší, než se před započetím výzkumů předpokládalo. Bylo by dost možná na čase s tím něco dělat," uvedli lékaři. Jako jedno z řešení uvádějí psychotesty, které by ženy před plastickou operací podstoupily. To by podle nich mělo sebevraždy eliminovat. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud