První velká módní přehlídka Taiza v Paříži

První velká módní přehlídka Taiza v Paříži

V březnu 2002 uvede Osmany Laffita poprvé českou módu na pařížském předváděcím molu. V tento den představí svou kolekci pro podzim-zimu 2002/2003 s názvem "Comic Strip". Klasický katalog, jak jej známe z předchozích prezentací, nahradí komiks, na jehož 18 stránkách se představí modelky v oděvech z Osmanyho dílny na fotografiích od Roberta Vano i v kreslené podobě.

První velká módní přehlídka Taiza v Paříži

V březnu 2002 uvede Osmany Laffita poprvé českou módu na pařížském předváděcím molu. V tento den představí svou kolekci pro podzim-zimu 2002/2003 s názvem "Comic Strip". Klasický katalog, jak jej známe z předchozích prezentací, nahradí komiks, na jehož 18 stránkách se představí modelky v oděvech z Osmanyho dílny na fotografiích od Roberta Vano i v kreslené podobě. Ilustrovaná kniha se nese v duchu pohádky o Šípkové Růžence. "Pohádky patří neodmyslitelně do české kultury, proto si myslím, že tento koncept oslaví úspěch. Jen jsme si pohádku předělali dle obrazu dnešní doby - smyslné ženy a � muži," směje se Osmany. "S otevřením nového butiku v Paříží začínáme hrát první ligu. Do této doby jsme byli v druhé. Francie se na nás bude dívat velice kritickým okem, zhodnotí všechny naše kroky. Jsem ale přesvědčený, že se odvaha a snaha vyplatí, česká móda se konečně dostane do popředí zájmu. Ťspěšně jsme se prosadili v České republice,  to však nestačí. Chci ukázat Taiza kolekce tam, kam patří, v Paříži, je to přece Mekka světové módy," říká návrhář Taizy. V kolekce podzim-zima 2002/2003 se také poprvé objeví pánské oblečení. Na základě ohlasu veřejnosti eventuálně vznikne samostatná pánská řada.

Módní přehlídka v Paříži se uskuteční na symbolickém místě v Národním institutu moderního umění. Institut (National Supérieur des Beaux Art). Toto místo si návrhář vybral nejen pro jeho překrásný interiér, kde se móda zasnoubí s uměním, ale také díky jeho poloze blízko Konzulátu České republiky (bývalé sídlo exilové československé vlády) a nově otevřeného obchodu Taiza na levém břehu Seiny v ulici Saint Sulpice. "Pozvali jsme spoustu českých modelek, topmodelek a také české hvězdy kulturního života, aby společně s námi oslavili převratnou událost naší historie," dodává Osmany Laffita, "chci celé Paříži ukázat svou kolekcí a módní show, o co předcházející léta přicházela!"

 

zdroj: TAIZA Prague Paris
www.taiza.com
Pro bližší informace se obraňte na:
Simona Cindy Kerberová
tiskové oddělení
e-mail: cindy@eurexa.cz
foto: archiv Dáma.cz

Doporučujeme

Články odjinud