Psychologie vztahu muže a ženy

29 komentářů

Michael
8. srpna • 21:13

jako lidi, clovek je kompletni POUZE ve spojeni s partnerem opacneho pohlavi. Tak je to zarizeno a vse z toho vyplyva. Smejte se FAJN

Pavel
20. ledna • 13:15

Já bych trochu poupravil i Kocicky názor s genetikou. Ona to je (nemám proti homosexuálům z hola nic) vlastně ne "určeno" genetikou, ale způsobenou genetickou chybou. Nelze ji zdědit po rodičích, to by musela být skutečná náhoda. (to umožňuje například dvěma ženám mít svého potomka, který bude zcela jistě heterosexuál)

opatrny
13. května • 18:14

pesoska: muzi to maji horsi hlavne se zeny

paboucek
10. října • 12:37

Nikdo to nemá lehký ... nás chlapi štvou a my je taky :15: .. souhlasím s názorama a ještě jeden bych přidala ... souvisí to i se sociálním zařazením ženy a muže ve společnosti ... žena s vyšším příjmem může mít za cíl práci a žena s nižším příjmem třeba tu prioritu má v rodině ... u mužů to může být i naopak ....

Šalimar
5. října • 20:43

pesoska: To je pravda, ale musíš brát v úvahu, že oni to snáma mají taky dost těžké. Musí se jim uznat, že s náma mají trpělivost. Jak muži tak ženy musí v sobě najít hodně tolerance, pokud to dokáží,mají v životě vyhráno.

Honza
12. listopadu • 19:34

Jako miluju ženský co řikaj, že ženský sou vyvinutejší. v určitejch ohledech sou vyvinutější chlapi a v některejch ženský.To je jenom vidět že kdo tohle napíše je pěknej vůl a o psychologii lidí neví nic. Všiměte si, že chlapi tohle neřikaj i když by mohli.

Johnová
1. října • 16:07

ženy to mají těžší, hlavně s muži

goodgirl
6. srpna • 21:09

Muži a ženy jsou opravdu rozdílná stvoření. Miluju muže.

F
5. srpna • 13:53

Mysim, že autorka ještě zapoměla na jeden, docela důležitý fakt. Ženská psychologie, její chování, výběr partnera atd. není stale stejné. Řidí se jejim cyklem. Zatimco v době menstruace dávají ženy přednost citlivějším, chápajícím mužům, v době ovulace vyhrávají mužní ranaři, klidně bez IQ. Osobně si myslím, že toto je základ ženské promiskuity. Vzhledem k emotivnímu chování žen je jasné, že si samy vlastně neuvědomují, proč toho svého ohleduplného a chápajícího přítele včera v clubu podvedla s nadrženým chodícím poklopcem, pro kterého i dát dohromady souvětí je problém.
V tu dobu jí její čistě emoční chování /obzvláště pod vlivem alkoholu, je to na ženách velmi dobře sledovatelné/ přivedlo do "postele" muže o kterém by jinak vždy tvrdila, že s to není její tip a že by s ním nikdy nic neměla atd. Myslím, že muži to podvědomě vědí a proto jejich způsob svádění /některých/nemá s realnými kvalitamy nic společného. Vědí že stači dát pouze krasou iluzy. Ta samotná stači k EMOTIVNÍMU /neracionalnímu/ rozhodnutí.Je to vidět na každém kroku. Jen se podívejte kolem sebe.

Kevin
23. prosince • 16:57

Kocicka: Řekl jsem množstvím testosteronu v období mezi 6 -8 týdnem vývoje plodu. Protože ten modeluje mozek dítěte. Přečti si tu knihu, je velice zajímavá.

Kocicka
1. prosince • 21:37

Kevin: Nevím, jak tvá ostatní tvrzení, ale minimálně to s těmi homosexuály je velký nesmysl. <:e28> Homosexualita je určena geneticky, nikoli množstvím testosteronu, to je pěkně zastaralý a nesmyslný názor.

Kevin
1. prosince • 0:29

Přečtěte si knihu proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách od Allana a Barbary Peaseových. Zřejmě je to z nich opsáno to co je nahoře. Když si ji přečtete pochopíte, že tyhle rozdíly vyplývají z evolučního vývoje a množství testosteronu v těle jak při vašem vývoji v 6 -8 týdnu vašeho zrodu, v té době se přetváří ženský mozek plodu na mužský model (když to má být kluk) a když je toho testosteronu málo, pak se narodí chlap a má část mozku ženského. Takhle vznikají homosexuálové. Rusáci s tím dělali nechutný pokusy. A pak samozřejmě záleží na přirozené hladině testosteronu v těle člověka, to je takovy hnací motor pro ty programy v mozku. Také se tam píše, že každý člověk je originál, a že tohle je charakteristika průměrného muže a ženy, takže to berte s rezervou.

houmii
29. srpna • 7:38

Nj :), to teda jsme. Tohle rozdělení je spíš ne muži x ženy, ale "mužský mozek" x "ženský mozek". A někde mezi nimi je práh, který udává jestli se narodí žena nebo muž <:e55>. A s tou bolestí nevim no ... Je to dost individuální a jde taky o to, čím je bolest způsobená :). No nic, sry za přednášky ;)

Estate
19. března • 18:19

Jen né škatulky,vždyť každý jsme originál!<:e96>

Lut
19. listopadu • 23:02

Nižší práh citlivosti = stačí méně, aby to bolelo. Takže je to tak, jak myslíte.

M.
2. září • 13:46

Ženy nemají vyšší práh citlivosti na bolestivost. Podívejte se nachlapa když má jít k doktorovi jak je celej podělanej.

Ondra
12. června • 11:02

Čím víc o tom vím, tím větší mam chaos
při snaze zařadit konkrétní osobu. Třídění do skupin není dobrý a každý
si sám musí vybrat to, čemu věří nebo co zná. Posuzování podle všech dostupných informací a naráz je často mylné. Jistě, některé vlastnosti sednou, ale stejně můžeme toho druhého dobře poznat až po delším čase.

filiana
16. května • 14:05

já si myslím, že muži jsou dobrý ledatak na sex a na vydělávání peněz. a taky plození dětí. jsou moc dobrý, ale do jistý míry. a do jistý doby. nevěřím, že by tyhlety báchorky měly nějaký význam. Ale když se nad tím člověk zamyslí - tak tyhle řečičky můžou mít pozitivní dopad.

Lada
9. května • 13:58

Nikde v Bibli se nepíše,že sex je pouze k plození dětí. Právě naopak.Je to oslava vztahu milenců-manželů.
Část Bible - kniha Píseň písní je ódou na lásku,kterou si muž a žena vyjadřují sexem.

mira
9. května • 12:24

To, co se tu nazývají "odlišnosti ve schopnostech a předpokladech", je v některých případech dáno sociálními rolemi, ne biologicky. Průbojná žena je vnímána negativně a tak se ženy kolikrát stylizují do polohy milujících matek, vykládájí, jak je baví péče o domácnost a podobně. Na druhou stranu se mužům pořád vnucuje, jaký mají být chlapáci a tvrďasové. Přitom takoví všichni nejsou a taková role je pro ně zátěží. Každý z nás má v sobě v různé míře ženské i mužské prvky. I muži jsou velmi emotivní a neracionální, zrovna včera jsem jednoho takového potkala, hulákal na mě naprosto emotivně a neracionálně, kominikace byla nevěcná a nebyla vedena s cílem řešit problém :-)).

Terka
8. května • 19:58

..jasne,ze muz a zena jsou v necem rozdilny. Ovsem terba eskymacka zena ma lepsi orientaci nez muz ze stredni Evropy:)
ja sosobne mam ty "zenske atributy"- jen ta komunikace-mam rada primou a jasnou.

Terka
8. května • 19:55

souhlas s Tomem. To bych pak musela rici,ze v dnesni spolecnosti je laska=sex /ale bez oplodneni...?

Lara
8. května • 11:55

spravně, žádný škatulky. Ženy jsou jednoznačně nejlepší ( bohužel nejsem lesba, tak se musím smířit i sméně vyvinutým druhem ;-)))

Tom
7. května • 16:08

Tyhle vety sou uzasny: "Židovsko-křesňanská tradice se pravděpodobně mýlí v přesvědčení, že hlavním biologickým významem sexu je oplodnění, protože k oplodnění není žádné lásky třeba. Ťčelem lásky a dlouhodobého vztahu je kromě jiného vytváření svazku potřebného pro dlouhou výchovu mláďat." V jedne se povida o sexu a v druhe o lasce. Ja mel dojem, ze to neni jedno a to same...

Akroj
7. května • 12:25

Macho - taky v tom článku nikdo netvrdí, že to platí pro všechny bez výjimky. Takže co?

7. května • 11:34

To. Macho..Moje řeč..lidi se nedají škatulkovat..

Jana
7. května • 10:50

to je fakt

Macho
7. května • 9:48

Tohle škatulkování mám fakt ze všeho nejradši. Poznal jsem ženy, které podle výše uvedených kritérií byly jednoznačně muži, a naopak. Takže?

Doporučujeme

Články odjinud