H&M 1299 Kč Foto: Archiv firem

H&M 1299 Kč Foto: Archiv firem

H&M 4999 Kč Foto: Archiv firem
H&M 1299 Kč Foto: Archiv firem
Mango 1299 Kč Foto: Archiv firem
Mango 1599 Kč Foto: Archiv firem
50
Fotogalerie

Punc rebelky i drsná elegance? Pomůže křivák, sako či bunda koženého vzhledu!

Také v přicházejícím aprílovém počasí ráno marně vymýšlíte, co si vzít na sebe, abyste během cesty do práce a z práce nezmrzla a zároveň vám při denních pochůzkách nebyla zima? Křivák či kožené sako nebo bunda to vyřeší za vás! Ráno k vám nepustí vlezlý chlad a odpoledne je stačí rozepnout, abyste se cítila příjemně. Jaké si ale vybrat a s čím je kombinovat? Inspiraci najdete v naší galerii v úvodu článku.

Křivák slaví 100 let

Kdo by to byl řekl, že křivák se v našich šatnících objevuje už více než sto let? Uchvátil nás na Marlonu Brandovi ve filmu Divoch, Jamesi Deanovi v Rebelu bez příčiny a později i na Johnu Travoltovi v Pomádě, kde od něj tuto módu odkoukala i krásná Sandy. Přesto to ještě chvíli trvalo, než si křivák našel cestu od motorkářů a rebelů i do dámských šatníků. Dnes je ale nezbytným kouskem naší garderoby, a když mu budete věnovat řádnou péči, vydrží vám dlouhá léta.

První křivák stál pět a půl dolaru. Další zajímavosti o tomto kousku na videu:

Rozhodnete-li se pro verzi z pravé kůže, máte opravdu záruku, že se s křivákem či koženým sakem nebudete muset v nejbližší době rozloučit, navíc vzhledem k tomu, že se nosí již desítky let, nejsou namístě obavy, že by vyšel z módy. V takovém případě ale počítejte s investicí v řádech několika tisíců. Chcete-li levnější kousek nebo prostě odmítáte nosit kůži, na trhu najdete spoustu křiváků z imitace kůže.

Pokud vám tento symbol nespoutanosti a rebelství neučaroval, nevadí, koženého vzhledu se nemusíte vzdát. Na ulicích se totiž objevují také saka, bombery či oversized svrchní košile, ať už z kůže, nebo z jejích napodobenin. Není také nutné držet se jen černé barvy, nosí se béžová, hnědá i bílá, a jestli se chcete opravdu odvázat, seženete také kousky v červených, růžových či zelených tónech.

Všechny tyto typy svrchníků koženého vzhledu můžete s ostatním oblečením kombinovat hned na několik způsobů. Punc rebelky vám dodají, pokud je obléknete k džínům a obyčejnému bílému tričku s chelsea botami, za drsnou romantičku budete v kombinaci s rozevlátými jarními šaty či plisovanou sukní, elegantní nádech si dodáte, jestliže bundu obléknete na košili či rolák s kostýmovými kalhotami, a pohodlí i ochranu před zimou si zajistíte, natáhnete-li pod křivák kardigan nebo mikinu s kapucí. Obout pak můžete podle chuti tenisky nebo boty na podpatku.

Inspiraci najdete v naší galerii!

Doporučujeme

Články odjinud