Pupínky, krev, strniště? Víme, jak se dokonale oholit bez zranění

Pupínky, krev, strniště? Víme, jak se dokonale oholit bez zranění

Období sukní a odhalených nohou je opět tady, a tak je na čase dopřát svým končetinám důkladné oholení. Jak to ale udělat bez pořezání, pupínků a zarostlých chloupků?

Pořiďte si kvalitní žiletku

Není žádnou novinkou, že tupá a opotřebovaná žiletka může způsobit závažné podráždění kůže. Tupá čepel chloupky spíše tahá než holí, a to může být hlavní příčina podráždění. Váš holicí strojek by měl být ostrý a čistý, bez překážek, jako jsou vlasy, zbytky staré holicí pěny nebo kousky kůže. Po každém použití je také důležité břitvu řádně vyčistit a vyhodit ji, jakmile máte pocit, že už není dostatečně ostrá.

Pokračování 2 / 5

Nezanedbávejte přípravu

Nejde jen o proces holení, také příprava na něj je důležitá. Rozhodně není na škodu dopřát tělu před holením peeling, protože tak se pokožka zbaví mrtvých kožních buněk na povrchu. Kůže by také měla být teplá a mokrá, proto je nejlepší holit se během sprchování nebo koupele. Póry jsou tak širší a vám půjde holení snadněji.

Pokračování 3 / 5

Použijte holicí krém

Použití krému nebo pěny na holení je velmi důležité, neboť působí jako hydratační a zvláčňující prostředek. Výrobek, který používáte, by měl tvořit krémovou pěnu, která umožňuje, aby holicí strojek lépe přilnul k vaší kůži. Často se také doporučuje nanést krém na pokožku a počkat alespoň minutu, aby chloupky byly měkčí a daly se snáze oholit.

Mrkněte na video, jak na hladké oholení:

Pokračování 4 / 5

Naučte se techniku holení

Ano, něco takového, jako je technika holení, skutečně existuje. Holení proti směru růstu chloupků často způsobuje podráždění a řezné ranky, proto se doporučuje holit si zarostlá místa po směru růstu chloupků. Jestliže vlastníte ostrý holicí strojek a kvalitní pěnu, nebudete muset ani vyvíjet příliš velký tlak, který jinak také způsobuje podráždění.

Pokračování 5 / 5

Dopřejte si hojivý krém

Dodržujete všechny předešlé body, a přesto je vaše kůže po holení podrážděná? Pravděpodobně máte velmi citlivou pokožku. V takovém případě buďte o to důslednější při výběru pěny na holení a zvolte tu pro citlivou pokožku. Po holení pak své kůži dopřejte ošetření v podobě speciálního krému nebo oleje, který jí dopřeje hydrataci a výživu.

Doporučujeme

Články odjinud