RADKA (47): Ke třetímu dítěti nemám vztah. Nechci kvůli němu vše zahodit

15 komentářů

Olina
21. března • 9:22

Nezodpovědná kráva. Jinak se to říct nedá. Když nechci dítě, neprovozuji nechráněný sex. Dcera nic nezavinila, nic jí nezpřeházela. To ona měla jít radši do lékárny, než do kostela. Má úplně vymleto. A kdyby byla opravdu věřící, neměla by problém s přikázáním "miluj bližního svého", i kdyby to byl cizí člověk a neházela by svoje průšvihy na chudáka dceru. Měla jí dát raději k adopci, když jí nechtěla, někdo by jí miloval víc, než vlastní život.

Jariska
13. listopadu • 6:16

No a ted mi Radko vysvetlete, kdo vas asi tak do toho maleru dostal. Prece vite, jake jsou vysledky nechraneneho sexu. Ted je vase povinnost se o dite s manzelem postarat a mit ho rad. Ne spolehat na starou babicku, ktera ji ma vychovou a laskou nahrazovat mamu a tatu. :/

Karlina
12. listopadu • 21:05

Když je tak velmi věřící, že nemůže na potrat, má se taky hecnout a holčičce projevovat lásku. Třeba se i přetvařovat. Nemusí uklízet a vařit, to může udělat někdo jiný, třeba i placený. Ale tu pozornost a lásku by jí dát měla. Chudák dcerka, aspoň že má babičku. Jenže ta už asi nebude dlouho fungovat. (Postavu otce zde neřeším, v příběhu figuruje jen jako dárce spermatu a ne jako partner a otec. Zjevně se o malou moc nestará.)

Milena
11. listopadu • 11:16

Me je ted tak smutno-deti se odstehovali a me udrzuje pri zivote akorat vyskani deti,ktere slysim ze skolky od naproti! Kdybych mela penize a byla zdrava tak bych klidne ted jeste adoptovala miminko! Nektere zeny jsou divne,ale zalezi asi na znameni horoskopu!

Milena
11. listopadu • 11:13

Ja tu zenu nechapu! misto aby byla rada,ze neni sama tak takhle spatne uvazuje! Za deset let bude uplne nekde jinde a ta nechtena dcera ji jeste muze byt hodne napomocna! Ano,je to sok a dost psychicky narocne donosit a porodit dite,ale ta laska kterou mu venuje se ji brzo mnohonasobne vrati! Je to tezke kdyz lidi tu lasku v sobe nemaji! Zkratka by se ta zena mela nad sebou zamyslet! Cas leti a zivot neni jen o zabave-spis o starostech a trapenich! Navic porodit v jejim veku zdravou holcicku je dar!!!

Nofar
11. listopadu • 6:47

Radko, jste pokrytec.

Anda
10. listopadu • 21:50

Podivné. Radka se ohání svou vírou, že holčičku donosila. Ale aby se aspoň snažila pracovat na tom, že se naučí mít dcerku ráda, v tom se zapomněla o víru opřít. Láska je přece to nejdůležitější. Že nedokáže mít své dítě ráda, je Radčina velká chyba. Měla by na sobě pracovat, city v sobě probouzet a snažit se skloubit své zájmy a čas, který bude věnovat nyní už odrostlejšímu dítěti. Otce taky existence dalšího dítěte obtěžuje? Smutné. Láska od babičky nestačí. Až Radce přibydou další roky, dost možná bude vděčná, když se k ní dcera neotočí zády.

Milena
10. listopadu • 10:51

Moje mati porodila moji sestru kdyz ji bylo 41 let!!

Milena
10. listopadu • 10:50

Dite je radost-at se stydi! jine zeny litaji se oplodnovat...cestovat muze i s ditetem! Takhle ji nebude smutno a jeste jednou se poradne zastydi! Ja mam deti tri a vsechny me je prinesl cap aniz bych ho pozadala,ale jsem za ne vdecna i tak! Me taky treti dite zaskocilo ale i tak jsem mela silenou radost kdyz se narodilo a jsem rada,ze mam dnes krasneho syna ,ktery oslavi brzo 25 roku! Mela by byt vdecna panuBohu za dceru...vzdyt je to dar!!!

Elynor
10. listopadu • 8:51

Budu zlá. Radko, to sis měla rozmyslet dřív. To, že jsi věřící, není žádná omluva pro to, že jsi přivedla na svět nechtěné dítě, které nemáš ráda, nestaráš se o něj, věšíš ho na krk kde komu, ale současně se tváříš jako světice, že na potrat to fakt nešlo, to bys nedala. Ale jestli to "dá" to dítě, to tě už nezajímalo. Tak si to teď pěkně vyřeš, třeba se jdi pomodlit, nebo tak něco, a děkuj bohu za svou matku, že je ochotná ti tolik pomáhat, že tě nenechala v tom zkoupat. Což by sis plně zasloužila. Nezaslouží si to to dítě, mít takovouhle matku. Tomu to nepřeju a je mi té holčičky upřímně líto. Konec konců i té babičky, taky mohla mít svůj klid a užívat si zasloužený důchod, místo toho musí suplovat péči a lásku za Radku, která "nechce vše zahodit". No, to se podle mě už stalo. Pro tohle já nenalézám špetky pochopení. Breč si jak chceš, ale je to tvoje zodpovědnost a tvůj průšvih, nemuselo to být.

Eva
10. listopadu • 18:49

@Elynor: Naprostý souhlas

Radúzka
10. listopadu • 13:54

@Elynor: Chapu pani v clanku i vas, ale myslim, ze babicka ktera je v duchodu je stastna, ze ji nekdo dela tak casto spolecnost. Takze v klidu

Olina
21. března • 9:36

@Radúzka: Jo, jasně, babička musí být úplně štěstím bez sebe. Vychovala zrůdu, která nemá ráda vlastní dítě a na stará kolena se musí starat o malé děcko, aby se ta nezodpovědná mrcha mohla bavit. Kdyby to udělalo moje dítě, tak bych mu v tom rozhodně nepomáhala. Sama to podělala, sama si to má řešit. I já mám právo na zasloužený odpočinek po letech praní, vaření a tahání nákupů pro x lidí. Mám vnuka ráda a dělá mi společnost denně, protože přijde "na návštěvu", pohrát si se mnou, pomazlit se, slupnout něco pod zub, ale nemusím u toho dělat všechno to, co mají dělat jeho rodiče. Vinu za "zkažený život" hodila ta blbka na dítě a starosti na matku, to je fakt hrdinka dne. Je vidět, že je fakt "věřící", ale jen sama v sebe.

Elynor
11. listopadu • 8:59

@Radúzka: No, já tedy vidím trochu rozdíl mezi tím, když babičce vnouče "dělá společnost" nebo když to vnouče ona musí vychovávat, učit a nahrazovat mu matku v co největší míře. Jsou jistě i babičky, které žijí svými vnoučaty a jsou ochotné a schopné kvůli nim nemít život vlastní, ale pořád je pro to dítě lepší, kdyby ho vychovávali vlastní rodiče, než babička. Už proto, že babičky jsou o jednu generaci dál v minulosti, a svou práci už odvedly, na svých dětech.

mambule
10. listopadu • 5:40

Získala jsem dojem, že v té základní rodině každý hraje tak nějak sám na sebe. Starším sourozencům mohlo být v době narození Adély kolem dvaceti, no možná odešli studovat do jiného města, takže se nemohli věnovat pomoci s péčí o malou sestřičku, ale ani slovo o tom, jak její existenci přijali - jako kdyby jim byla úplně fuk. Totéž, což je ještě divnější, žádná zmínka o tatínkovi. Asi taky nechtěl ve svém pohodlném životě po vychování starších dětí nic měnit. Moc tedy nemám paní za zlé, že cítila jako křivdu, když veškerá starost o dítě padla na ni, za naprostého nezájmu nejbližších.Naštěstí situaci zachránila babička (s pomocí chůvy), ale zase poněkud od zdi ke zdi: paní Radka nejenže mohla chodit do práce, ale i se věnovat spoustě koníčků. Pro to dítě nejspíš v podstatě neexistují rodiče ani sourozenci, možná tak na víkend, což je smutné. Co se týče babičky, v době narození Adély jí bylo nejméně kolem šedesátky, teď už se jistě blíží sedmdesátce, pokud už těch 7 křížků na krku nemá. To je věk, kdy již člověk neví dne ani hodiny, kdy ho přepadne nějaká nemoc nebo ještě něco horšího. Nezbývá tedy než držet Adéle pěsti, aby jí babička ještě několik let vydržela.

Doporučujeme

Články odjinud