RADMILA (67): Opustila mě rodina, nevzpomenou si na mě ani na Vánoce

13 komentářů

banany
21. prosince • 15:23

Těžko posuzovat pokud člověk nevyslechne obě strany,že. Má neteř řekla už dopředu mé sestře, že se teď pracuje do 65 let takže se o ní nebude moci postarat, ale že jí bude platit lepší důchoďák kde bude o ní postaráno. Ženy teď rodí až po 30 - 35 takže než děti půjdou do důchodu rodiče už budou po smrti.

Noral
21. prosince • 22:07

@banany: Není nad to když vám někdo řekne jaká vás čeká budoucnost.Hlavně aby vaše neteř dodržela co slíbila. :hm

Rambíša
21. prosince • 12:18

Radmila jen sklidila ovoce své výchovy a nepromyšleného jednání.Taky nechápu,že někdo dobrovolně rezignuje na pohyb,nechá se dostat na vozík. Jediná kladná věc,že paní ještě nachytala dědouše a má i na stará kolena koho komandovat.

Mata69
20. prosince • 16:41

Tak už tu opět tento článek byl, asi před vánocemi nemá redakce čas vymýšlet ty jejich úchvatně nakombinované články. Nevím co je horší, jestli slátanina beze smyslu, nebo recyklovaná slátanina beze smyslu.
Jakože vážně je možné, aby si někdo vzal nemohoucí matku na invalidním vozíku k sobě domů a to tak, že jí umístí byt do patra? Aby hlavně sobě co nejvíce ztížil možnost péče o tu osobu? Myslím i tu minimální péči. Bez upravené koupelny, toalety a podobně? No, možná se ta péče opravdu zcvrkla na donášku jídla, vylévání "gramofonu" a hygiena se nějak neřešila. Asi....
Jinak hrdinka článku opravdu řeší peníze, a peníze a nic jiného než peníze. Komu kolik dala, jak rozdělila a tak. Proč? Proč třeba při svém pobytu v LDN dávala dcerám "většinu svého důchodu"? Proč? Byly na tom blbě, měly finanční potíže? Nebo si chtěla koupit a zajistit jejich přízeň? Na nic jiného neslyšely? Asi byly tak vychované...Už jen to, že dcera chtěla po matce za žití v jednom pokojíku 6 tisíc měsíčně. Docela síla, když před tím shrábla větší část peněz za prodaný dům. Já bych řekla, že se paní nějak vrátilo to, co do holek vložila. Ale to pochopitelně do příběhu nenapíše.

Noral
20. prosince • 18:29

@Mata69: Ano,Mato,dost lidí si postěžuje že dali dětem to a ono,a ony zapomenou i na jejich narozeniny,že se snacha chová tak či onak,jsou si přitom vědomi svých chyb ,i výchovných,které udělali.Když jim odpovíte jak to vidíte vy,nestranně a jiného pohledu,stejně vám řeknou"ale vždyt mám jenom je,komu bych to měla dávat,nebo"at se mají lépe než my".

j66
20. prosince • 8:59

Podobné články o opuštěných důchodcích jsou samozřejmě smutné. Na druhou stranu, by mne zajímalo, jak se paní zachovala ke svým rodičům, rodičům manžela apod? Starat se o starého nemocného člověka doma není vůbec jednoduché, zvlášt po psychické stránce je to náročné. Pokud dcera chodila do práce a doma ji čekala matka, která jí každou návštěvu vyčetla, že jí dala paníze a ona stará málo, tak se nedivím, že to nakonec vzdala.

Dasa63
19. prosince • 21:08

Celý článek je jen o penězích, komu co dala, komu kolik zaplatila, co zdědila. Tak co čeká? Každý svého štěstí strůjcem, to platí i v případě výchovy. Smutné to pro ní určitě je, to souhlas, ale nevíme, jak se starala ona o dcery, jestli jí nebyly přednější prachy i když byly malé. Nvíme, proč se na ní dcera naštvala, co jí třeba řekla ona, mohla jí urazit, ublížit jí, nevíme, co je zač její partner, jestli neřekl dcerám něco nevhodného on... Tyhle jednostranné pohledy jsou o ničem. Nakonec má partnera, je o ní postaráno, tak jí je fajn, ne? O mě se táta staral, vždycky mě měl a má stále rád, tak se starám teď já o něj (i když je stále dost soběstačný, není to nijak náročné, ale bydlí u mě v baráku a zajímám se o něj), kdo ví, jak to bylo u nich. A sorry, ale vánoční pohledy už dnes také neposílám, nebudu platit poště za pozdní doručení kusu papíru, který se stejně po svátcích vyhodí, všichni máme mobily, když si něco chceme říct a na Vánoce se navštěvujeme.

banany
19. prosince • 17:19

Strašně smutný článek!!!!! Přála bych oběma dcerám aby se i k nim jejich děcka zachovala stejně !!!!!! Je to hnus takto se chovat k rodičům, dokud dostávají mladí prachy vše je v pořádku, běda když s tím rodiče skončí. Jasně že se nedá házet všechny do jednoho pytle.

Noral
19. prosince • 15:44

Článkem se jako červená nit táhne jediné.Prachy.
Prodala auto i byt a peníze rozdělila.Dcery ji navštěvovaly v DD a ona jim dávala větší část svého důchodu.Prodala domek a peníze opět rozdělila.Dceři pak ještě za pobyt v jedné místnosti přispívala 6000měsíčně.
Proboha proč toto všechno?To ty dcery neměly manžely,žily v bídě a nedostatku?Nepracovaly?
Budiž tento článek varováním pro všechny starší lidi.Na rozdělování majetku a naspořených peněz je vždy času dost.

mambule
19. prosince • 6:18

Tento podivný příběh o dobře situované vozíčkářce, která se namísto zhotovení bezbariérového vstupu do svého domku nechala nacpat k dceři do podkroví, už zde také byl. Stejně jako cca dva minulé příběhy.
Dnešní povídání mohlo být alespoň rozšířeno o informaci, zda v tom podkroví měla paní specielně upravenou koupelnu a wc, řešení hygieny v takovém případě by mě docela zajímalo.

Dasa63
19. prosince • 21:11

@mambule: mambule: přesně to mě napadlo taky - vynesli jí do patra a co koupání, toaleta, praní prádla... nemohu uvěřit, že by nechodící potřebovala od dcery jen to jídlo, celé je to divné. stále mluví jen o penězích, jestli takhle mluvila i s dcerou, taky bych byla naštvaná, že to musím denně poslouchat.

Noral
20. prosince • 8:28

@Dasa63: Tak paní asi uvažovala tak že když dětem dala téměř veškerý majetek,peníze,mohli by se o ni postarat na lidské úrovni.Bohužel mladí tak zřejmě neuvažovali,tak jim to asi připomínala.Shrábnout prachy a ještě nic neposlouchat,by bylo ideální,ale jak známo,nic není jen ideální. :hm

helza
19. prosince • 9:11

@mambule: Ano, byl tady.

Doporučujeme

Články odjinud