Rajčata zalévaná slanou vodou jsou zdravější

6. 4. 2007
Rajčata zalévaná slanou vodou jsou zdravější
Italská kuchyně bez rajských jablíček, tomatového protlaku či kečupu je zcela nemyslitelná. Zřejmě proto se také zdejší vědci neúnavně věnují nejen vylepšování jejich chuti, ale hlavně se snaží vypěstovat ještě zdravější plody.

Takříkajíc průlom se v této oblasti podařil expertům z univerzity v Pise. Díky experimentu, při němž zavlažovali sazenice rajčat roztokem, jenž kromě obyčejné vody obsahoval deset procent mořské.

Jak informovali v časopise Journal of Agricultural and Food Chemistry, tomaty měly vyšší procento biologicky účinných antioxydantů, jež odstraňují škodlivé substance z lidského organismu. Nyní se vědecký tým chce zaměřit na možnost využití ryze mořské vody k jejich dalšímu šlechtění.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Střelcova síla tkví v jeho bezprostřednosti. Občas je náladový, jindy usmátý. Naštěstí mu přeje nyní úplněk pozitivní myšlení, cestování a seznamování se s novými lidmi. Pravé teď ukážete…

Nejčtenější články

Doporučujeme