Rajské potěšení: Podlehněte receptům z rajčat

27. 7. 2016
Rajské potěšení: Podlehněte receptům z rajčat
Chuti i kráse čerstvých rajských jablíček je velmi snadné podlehnout. Zpříjemněte si prázdniny skvělými recepty a pokud vám nějaká zbudou, nezapomeňte si je zavařit na zimu!

Parmazánový quiche s rajčaty

forma o O 24 cm příprava: 50 minut

1 balení křehkého těsta, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 100 g parmazánu, sůl a pepř

SALÁT: 300 g různých rajčat, 2–3 lžíce ořechového pesta, extra panenský olivový olej, čerstvá bazalka

Troubu zapněte na 200 °C. Těsto podle potřeby rozválejte a urovnejte do koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou, aby měla kudy unikat pára. Na těsto položte arch pečicího papíru a zasypte suchými luštěninami (nebo pečicími fazolemi) a dejte na 10 minut předpéct. Mezitím v míse lehce prošlehejte smetanu, vejce a strouhaný parmazán. Podle potřeby lehce osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Koláč vyjměte z trouby, nalijte do něj parmazánovou náplň a dejte péct asi na 25 minut, až směs zcela ztuhne. Rajčata zatím nakrájejte na kousky, pesto rozmíchejte s olivovým olejem, aby mělo řidší konzistenci. Upečený quiche (výborný je jak teplý, tak studený) podávejte pokapaný ořechovým pestem a ozdobený čerstvou bazalkou a rajčaty.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Když nebudete sedět doma, podaří se vám najít osobu, která vám pomůže po pracovní stránce. Snažte se však netlačit na pilu, tím byste případného dobrodince určitě odradili. Nezanedbávejte…

Nejčtenější články

Doporučujeme