Rajské potěšení: Podlehněte receptům z rajčat

27. 7. 2016
Rajské potěšení: Podlehněte receptům z rajčat
Chuti i kráse čerstvých rajských jablíček je velmi snadné podlehnout. Zpříjemněte si prázdniny skvělými recepty a pokud vám nějaká zbudou, nezapomeňte si je zavařit na zimu!

Parmazánový quiche s rajčaty

forma o O 24 cm příprava: 50 minut

1 balení křehkého těsta, 250 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 100 g parmazánu, sůl a pepř

SALÁT: 300 g různých rajčat, 2–3 lžíce ořechového pesta, extra panenský olivový olej, čerstvá bazalka

Troubu zapněte na 200 °C. Těsto podle potřeby rozválejte a urovnejte do koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou, aby měla kudy unikat pára. Na těsto položte arch pečicího papíru a zasypte suchými luštěninami (nebo pečicími fazolemi) a dejte na 10 minut předpéct. Mezitím v míse lehce prošlehejte smetanu, vejce a strouhaný parmazán. Podle potřeby lehce osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Koláč vyjměte z trouby, nalijte do něj parmazánovou náplň a dejte péct asi na 25 minut, až směs zcela ztuhne. Rajčata zatím nakrájejte na kousky, pesto rozmíchejte s olivovým olejem, aby mělo řidší konzistenci. Upečený quiche (výborný je jak teplý, tak studený) podávejte pokapaný ořechovým pestem a ozdobený čerstvou bazalkou a rajčaty.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Tento čas vám v lásce i přátelství mimořádně přeje. Přes počáteční nesnáze, které zapříčiní hlavně malá nedorozumění a chyby v komunikaci, zažijete tolik romantiky, kolik si jen může…

Nejčtenější články

Články odjinud