Randění po padesátce: Nebojte se online seznamek, ale buďte opatrná

Randění po padesátce: Nebojte se online seznamek, ale buďte opatrná

Nikdy není pozdě navázat nový vztah. Ať už jste sama z jakéhokoliv důvodu, nemusí to tak být napořád. Pokud toužíte po lásce a rozhodla jste se vyzkoušet, jak fungují online seznamky, máme pro vás pár tipů, jak se vyvarovat zklamání.

Musíte být připravená

Než budete schopná navázat nový a fungující vztah, musíte být opravdu připravená. Nesnažte se randit v době, kdy jste ještě zapletená do předchozího vztahu, který ještě nepřebolel. V takovém případě ten nový nemá šanci. Než se budete moct pustit do randícího dobrodružství, je potřeba se cítit pozitivně a být otevřená novým příležitostem. Nemá smysl pokoušet se zamilovat do někoho nového, pokud vaše srdce stále setrvává u předchozího partnera. Pravděpodobně tak skončíte ve vztahu s někým, o kom později zjistíte, že ho ani nemilujete. A z toho jsou pak jen nepříjemnosti.

Pokračování 2 / 7

Udělejte si průzkum

Pokud jste se opravdu rozhodla zvolit jako způsob randění online seznamky, buďte opatrná. Neskočte do toho po hlavě, protože mohou přijít problémy, které se vám rozhodně nebudou líbit. Jako svůj domácí úkol prozkoumejte všechny dostupné online seznamky a rozhodněte se, která je pro vás ta nejlepší. Jsou seznamky, na kterých za přístup platíte, na jiných se můžete pohybovat zdarma, ale často nejsou důvěryhodné. Měla byste vědět, že pro online randění na seznamkách zdarma je velmi snadné si vytvořit falešnou identitu. Jste proto ve větším bezpečí, když si za členství zaplatíte, protože na stránce, kde každý platí kreditní kartou, je úplná anonymita vyloučena.

Čtěte také: Seznamky do mobilu. Kde hledat lásku a kde nezávazný sex?

Pokračování 3 / 7

Zapojte své přátele

Informujte přátele o svém rozhodnutí a zeptejte se jich na názor. Mohou vám také pomoci založit si profil a vybírat mezi potencionálními nápadníky. Co může připadat atraktivní vám, nemusí se líbit jim a mohou vás tak ušetřit nepříjemných zklamání. Také vám mohou pomoci vybrat profilovou fotku a vyplnit přihlašovací formulář pozitivními informacemi o vaší osobě, o vašich koníčcích a zájmech. Nechte je prozkoumat váš profil ještě předtím, než ho vypustíte do online světa.

Pokračování 4 / 7

Buďte pečlivá

Až budete vyplňovat otázky, co na seznamce vlastně hledáte, snažte se být pečlivá a vše si pořádně rozmyslete. Buďte věcná a přesná, v přehnaně dlouhých a komplikovaných odpovědích se může ztratit vaše pointa. Pokud odpovíte stručně, v budoucnu vám to ušetří čas. Nestresujte se tím, že budete pátrat po tom, jestli váš budoucí potencionální společník na rande má vysokoškolský titul nebo vlastní dům. Mnohem důležitější je, jestli není alkoholik, gambler nebo podvodník. Touto cestou se snažte přemýšlet.

Pokračování 5 / 7

Odlište se, ale nepřehánějte to

Běžné věci, které o sobě lidé píší na svých profilech, vám možná nepřijdou dostatečně originální. Někdy ale originalita může být na škodu. Pokud se budete snažit se za každou cenu odlišit od ostatních a zásobíte svůj profil prázdnými frázemi, které nebudou vycházet od vás, nikdo nebude mít šanci zjistit, kdo opravdu jste. Snažte se proto najít svoji vlastní cestu jak být originální a přirozená zároveň.

Pokračování 6 / 7

Buďte opatrná

I když budete mít pocit, že jste na seznamce našla někoho, kdo vám vyhovuje, opatrnosti není nikdy dost. Například, pokud si budete volat, použijte raději mobilní telefon než pevnou linku, podle které se dá vystopovat vaše adresa. Máte v plánu se s vaší virtuální známostí setkat? Určitě si první rande naplánujte někde na veřejnosti. Ideálním místem může být kavárna nebo restaurace. Nikdy nedovolte, aby vás na prvním rande muž někam vezl jeho autem nebo abyste se setkali někde na opuštěném místě, dokud si nebudete jistá, kdo je zač. Asi je jen malá pravděpodobnost, že narazíte na někoho nevhodného, ale pro jistotu toto riziko nepodstupujte.

Pokračování 7 / 7

Buďte trpělivá

Online randění má tu výhodu, že se tak seznámíte s lidmi, které byste asi jen tak nepotkala. Ale to může být i nevýhoda. Můžete potkat lidi, které vůbec neznáte a nevíte, jaký byl celý jejich život. Není pravidlem, že jsou čestní a říkají vám pravdu, a vy nemáte nikoho, kdo by se vám za ně zaručil. Upřímnost je také důležitá věc. Někteří lidé chodí na seznamku proto, aby se pobavili, ale nehledají žádný vážný závazek. Není proto na škodu říct si hned na začátku, o co vám jde, abyste se vyhnuli nepříjemnostem. Nezoufejte, pokud hned první rande nevyjde. Nemusí vyjít ani to druhé. Je to stejná sázka na nejistotu jako běžné randění, nikdo vám nezaručí, že si s oním člověkem budete rozumět od první chvíle až na věky věků.

Doporučujeme

Články odjinud