Není nad výborné, křupavé rohlíčky právě vytažené z trouby. Třeba k sobotní snídani. Tady je recept, který je rychlý i díky přípravě těsta v domácí pekárně.
Autor: monikahor
Suroviny:
300 ml mléka
25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Ještě nemáte domácí pekárnu a zvažujete její pořízení? Doporučujeme využít srovnávač HledejCeny.cz, díky kterému koupíte domácí pekárnu chleba vždy za tu nejlepší cenu.
Domácí pekárny
24. listopadu 2021
Domácí pekárny
26. listopadu 2021
Domácí pekárny
19. ledna 2022
Domácí pekárny
21. října 2021
Milujete domácí rohlíky? V tom případě vyzkoušejte i ty od Mistra pekaře: