Není nad výborné, křupavé rohlíčky právě vytažené z trouby. Třeba k sobotní snídani. Tady je recept, který je rychlý i díky přípravě těsta v domácí pekárně.
Autor: monikahor
Suroviny:
300 ml mléka
25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Ještě nemáte domácí pekárnu a zvažujete její pořízení? Doporučujeme využít srovnávač HledejCeny.cz, díky kterému koupíte domácí pekárnu chleba vždy za tu nejlepší cenu.
Milujete domácí rohlíky? V tom případě vyzkoušejte i ty od Mistra pekaře: