Recept na housky nebo rohlíky od monikahor z Domácí pekárny | Foto: iStock

Foto: iStock

Recept na housky nebo rohlíky od monikahor z Domácí pekárny

Není nad výborné, křupavé rohlíčky právě vytažené z trouby. Třeba k sobotní snídani. Tady je recept, který je rychlý i díky přípravě těsta v domácí pekárně.

Autor: monikahor

Suroviny:

300 ml mléka

25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje

1 lžička soli

500 g hladké mouky

1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.

Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.

Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Ještě nemáte domácí pekárnu a zvažujete její pořízení? Doporučujeme využít srovnávač HledejCeny.cz, díky kterému koupíte domácí pekárnu chleba vždy za tu nejlepší cenu.

Milujete domácí rohlíky? V tom případě vyzkoušejte i ty od Mistra pekaře:

Doporučujeme

Články odjinud