Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou

24. 11. 2013
Recept na neděli: Boršč s uzeným masem a smetanou
Přemýšlíte, jakou vydatnou polévku připravit k nedělnímu obědu? Máme pro vás tip na skvělý boršč.

4 porce

příprava: 30 minut

200 g uzeného masa

1 cibule

1 lžíce řepkového oleje

2 červené řepy

4 větší brambory typu B

2 mrkve 1 celer

2 petržele 2 bobkové listy

3 kuličky nového koření

sůl a pepř

200 g zakysané smetany

Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte na kousky nakrájenou řepu, brambory a kořenovou zeleninu.Ochuťte bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Zalijte vodou nebo domácím vývarem a vařte doměkka, asi 20 minut. Poté vyndejte celé koření a polévku na talíři ozdobte zakysanou smetanou.

Článek vyšel v časopise Food

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Roztržky s protějškem kvůli domácímu rozpočtu vám na náladě samozřejmě nepřidávají. Krizovým obdobím se jeví dnešek a zítřek, tak raději našlapujte zlehka jako vánek. V každém směru se…

Nejčtenější články

Články odjinud