Recept na pečené cuketové hranolky. Jsou křupavější než ty z brambor

5. 8. 2022
Cuketových receptů není nikdy dost, obzvláště v létě. Takže dnes to budou cuketové hranolky, které jsou možná chutnější než bramborové originály. Celý postup blogerky Koko najdete i na videu v úvodu článku.

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 vajíčko
  • 2 vrchovaté hrsti nastrouhaného parmazánu
  • 2 vrchovaté hrsti panko strouhanky
  • 1 lžička grilovacího koření nebo směsi na americké brambory
  • olivový olej ve spreji (možno vynechat)

Postup

Cuketu omyjte, seřízněte oba konce, slupku ponechte. Nakrájejte asi na centimetr tlusté hranolky, střed cukety, kde je hodně semínek, nepoužívejte. Cuketu nasolte a nechte chvíli odpočívat. Nachystejte si trojobal – místo strouhanky použijte nastrouhaný parmazán smíchaný s panko strouhankou a grilovacím kořením. Panko strouhanku koupíte v některých obchodech, je vyrobená z čerstvého světlého chleba, proto obsahuje větší kousky než naše klasická strouhanka.

Otřete cukety a obalte v trojobale, hranolky položené na mřížce nastříkejte olejem (nikoliv v troubě, ať si ji nezašpiníte). Ideálně pečte na mřížce v troubě na 200 stupňů. Za třicet minut by mělo být hotovo. Servírujte například s česnekovým, kari nebo chilli dipem. Dobrou chuť! Celý recept blogerky Koko najdete ve videu v úvodu článku. Další její rychlé a chutné recepty najdete ZDE v pořadu Menutovka na Mall.tv

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Milé Panny, životní štěstí se vás drží jako nikdy. Pokud se objeví sebevětší problém, vyřešíte ho jako mávnutím kouzelného proutku. Je až neuvěřitelné, jak jste nad věcí a plné energie.…