Užijte si chuť hub jinak a připravte něco netradičního, ale zároveň rychlého. Houbovou tortillu, která bude vypadat jako pizza. Koko tomuto pokrmu vymyslela i vlastní název: tortillizza! Celý recept blogerky Koko najdete ve videu v úvodu článku.
Ingredience
1 pšeničná tortilla
vrchovatá lžička žervé bez příchuti
plátek slaniny
1 středně velká houba (hřib nebo třeba žampion portobello)
pár tenkých plátků cibule
20 g sýra na zapékání (např. mozzarella)
5 g parmazánu nebo grany
sůl
čerstvě mletý pepř
lžička olivového oleje
několik snítek salátu k servírování (rukola, polníček nebo baby špenát)
Postup
Použijte klasickou pšeničnou tortillu z obchodu a pomažte ji jednou vrchovatou lžičkou žervé téměř až ke krajům – ty nechte suché. Na pomazanou část poklaďte na tenko nakrájené ingredience: plátky slaniny, hřibu (nebo jiné houby) a cibule. Mezitím rozehřejte troubu nebo ji nastavte na gril na plný výkon. Povrch tortillizzy posypte sýrem – vyberte takový, který se dobře roztéká, třeba mozzarellu. Dochuťte solí, pepřem, případně zbytky dalšího sýra, tady můžete zvolit parmazán. Nakonec pokapejte olivovým olejem.
V troubě pečte do té doby, dokud nebudou okraje nahnědlé a křupavé a prostředek hezky vláčný, zkrátka jako u pizzy. Troubu hlídejte, bude to rychlé, zhruba tři až pět minut. Podávejte s listy rukoly, polníčku nebo baby špenátu a bez příboru. Tortillizza se bude nejlépe jíst přímo z ruky – zatočte ji jako wrap a užijte si spojení chutí hub, sýra a slaniny. Celý recept blogerky Koko najdete ve videu v úvodu článku. Další její rychlé a chutné recepty najdete ZDE v pořadu Menutovka na Mall.tv.