Tiramisu je nejtypičtější italský dezert. Lahodný moučník si však můžete připravit sami, je vcelku snadný, tak se do něj pusťte a potěšte své chuťové buňky.
Tiramisu
Ingredience :
250 g cukrářských piškotů 200 g zakysané smetany 100 g Ricotty hrneček vychlazeného vanilkového pudinku 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy pravé kakao na posypání
Postup :
1. Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru.
2. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené).
3. Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém.
4. Polovinu krému rozetřeme na piškoty.
5. Následuje vrstva piškotů, kterou opět pokapeme kávu. 6. Navrch dáme zbytek krému a vše posypeme kakaem.
7. Necháme v lednici několik hodin rozležet.