Recept na těstoviny s pestem a cuketou ze zahrádky. Zkuste je bez lepku   | Foto: Panzani

Foto: Panzani

Recept na těstoviny s pestem a cuketou ze zahrádky. Zkuste je bez lepku

Těstoviny patří k oblíbeným pokrmům, co ale dělat, když máte intoleranci či alergii na lepek? Naštěstí dnes už na trhu existuje řada bezlepkových těstovin, například z rýžové a kukuřičné mouky. Zkuste náš recept, v němž spotřebujete úrodu ze zahrádky.

Ingredience

4 porce, doba přípravy 30 minut

  • 400 g špaget nebo i kolínek či penne bezlepkové Panzani
  • 1 cuketa
  • 250 g cherry rajčátek (nebo domácí ze zahrady)
  • svazek bazalky
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g parmazánu
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 dcl olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Z bazalky, 2 stroužků česneku, piniových oříšků, oleje a parmazánu si připravíme pesto v hmoždíři nebo mixéru. Pokud nemáme čas či chuť, můžeme si pesto samozřejmě koupit, ale domácí je většinou chutnější. 

V pánvi na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu a přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky. K opečenému česneku s cuketou přidáme půlky cherry rajčat (nebo nadrobno nakrájená domácí rajčata), podlijeme trochou vody z těstovin a dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny a prohřejeme. Po sundání pánve z ohně přidáme pesto, jen tak zůstane krásně zelené. Těstoviny podáváme posypané parmazánem.

Doporučujeme

Články odjinud