Těstoviny patří k oblíbeným pokrmům, co ale dělat, když máte intoleranci či alergii na lepek? Naštěstí dnes už na trhu existuje řada bezlepkových těstovin, například z rýžové a kukuřičné mouky. Zkuste náš recept, v němž spotřebujete úrodu ze zahrádky.
Ingredience
4 porce, doba přípravy 30 minut
- 400 g špaget nebo i kolínek či penne bezlepkové Panzani
- 1 cuketa
- 250 g cherry rajčátek (nebo domácí ze zahrady)
- svazek bazalky
- 5 stroužků česneku
- 200 g parmazánu
- 50 g piniových oříšků
- 2 dcl olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Z bazalky, 2 stroužků česneku, piniových oříšků, oleje a parmazánu si připravíme pesto v hmoždíři nebo mixéru. Pokud nemáme čas či chuť, můžeme si pesto samozřejmě koupit, ale domácí je většinou chutnější.
V pánvi na oleji si orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu a přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky. K opečenému česneku s cuketou přidáme půlky cherry rajčat (nebo nadrobno nakrájená domácí rajčata), podlijeme trochou vody z těstovin a dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného základu vmícháme těstoviny a prohřejeme. Po sundání pánve z ohně přidáme pesto, jen tak zůstane krásně zelené. Těstoviny podáváme posypané parmazánem.
Kateřina Ella
30. května 2020