Recept na víkend: Grilovaná panenka s pikantním ananasem

5. 9. 2014
Recept na víkend: Grilovaná panenka s pikantním ananasem | Zdroj: Ondřej Košík
Chystáte se o víkendu grilovat a přemýšlíte, co dát na rošt speciálního? Zkuste naši úpravu vepřové panenky! Pro vás i vaši návštěvu to bude nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Grilovaná panenka s pikantním ananasem

2 porce - příprava: 30 minut

  • 1 vepřová panenka
  • hrubá sůl a růžový pepř
  • 1/2 ananasu
  • 1 červená chilli paprička
  • olivový olej
  • 1–2 limetky
  • 1–2 lžíce třtinového cukru
  • máta na ozdobení

Panenku nakrájejte na porce a ze všech stran ji osolte, okořeňte v prstech rozdrceným růžovým pepřem a na grilu ji ze všech stran opečte.

Ananas očistěte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričku nasekejte najemno.

V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje, zlehka orestujte chilli, přidejte ananas a dochuťte růžovým pepřem, limetkovou šťávou a třtinovým cukrem. Krátce poduste, aby ananas změkl.

Podávejte s propečenou panenkou, ozdobené pár lístky máty.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorem receptu je Filip Urban.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Slunce zabydlené na vašem území signalizuje, že o něco více máte nakročeno k úspěchu vy, kteří jste majiteli firmy nebo podnikáte. Podmínkou je neztrácet sami sebe a nemít sobecké či…

Nejčtenější články

Články odjinud