Recept na víkend: Grilovaná panenka s pikantním ananasem

5. 9. 2014
Recept na víkend: Grilovaná panenka s pikantním ananasem | Zdroj: Ondřej Košík
Chystáte se o víkendu grilovat a přemýšlíte, co dát na rošt speciálního? Zkuste naši úpravu vepřové panenky! Pro vás i vaši návštěvu to bude nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Grilovaná panenka s pikantním ananasem

2 porce - příprava: 30 minut

  • 1 vepřová panenka
  • hrubá sůl a růžový pepř
  • 1/2 ananasu
  • 1 červená chilli paprička
  • olivový olej
  • 1–2 limetky
  • 1–2 lžíce třtinového cukru
  • máta na ozdobení

Panenku nakrájejte na porce a ze všech stran ji osolte, okořeňte v prstech rozdrceným růžovým pepřem a na grilu ji ze všech stran opečte.

Ananas očistěte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričku nasekejte najemno.

V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje, zlehka orestujte chilli, přidejte ananas a dochuťte růžovým pepřem, limetkovou šťávou a třtinovým cukrem. Krátce poduste, aby ananas změkl.

Podávejte s propečenou panenkou, ozdobené pár lístky máty.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorem receptu je Filip Urban.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Je třeba, abyste se zbavili negativních emocí. Musíte se ovládnout, abyste snad někomu neublížili. Mrzelo by vás to celý život. Do svého osobního života byste měli přinést nějakou změnu.…

Nejčtenější články