Co originálního připravit k víkendovému obědu? Zkuste špenátovou polévku ozdobenou kvítky z vaší zahrady!
Jarní špenátová polévka s čerstvými květy
2 porce - příprava: 30 minut
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 kostky bujonu
- 150 g listového špenátu
- 200 ml sójového mléka
- 1–2 kardamomy
- 1 lžička kurkumy
- naklíčená řeřicha
- sůl
- čerstvé květy na ozdobu (primule, kerblík lesní, mladá bršlice kozí noha, plicník lékařský, kokoška pastuší tobolka apod.)
- krutony k podávání
Na oleji osmažte nasekanou cibuli, přidejte oloupané a nakrájené brambory i bujon, zalijte trochou vody a duste.
Až brambory změknou, přidejte opláchnuté listy špenátu a krátce povařte.
Přilijte sójové mléko, ochuťte nadrceným kardamomem a kurkumou.
Tyčovým mixérem rozmixujte a osolte.
Na talíři ozdobte čerstvými květy a řeřichou. Podávejte s krutony.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jana Vlková.