Recept na víkend: Jarní špenátová polévka s čerstvými květy | Zdroj: Ondřej Košík

Zdroj: Ondřej Košík

Recept na víkend: Jarní špenátová polévka s čerstvými květy

Co originálního připravit k víkendovému obědu? Zkuste špenátovou polévku ozdobenou kvítky z vaší zahrady!

Jarní špenátová polévka s čerstvými květy

2 porce - příprava: 30 minut

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 kostky bujonu
  • 150 g listového špenátu
  • 200 ml sójového mléka
  • 1–2 kardamomy
  • 1 lžička kurkumy
  • naklíčená řeřicha
  • sůl
  • čerstvé květy na ozdobu (primule, kerblík lesní, mladá bršlice kozí noha, plicník lékařský, kokoška pastuší tobolka apod.)
  • krutony k podávání

Na oleji osmažte nasekanou cibuli, přidejte oloupané a nakrájené brambory i bujon, zalijte trochou vody a duste.

Až brambory změknou, přidejte opláchnuté listy špenátu a krátce povařte.

Přilijte sójové mléko, ochuťte nadrceným kardamomem a kurkumou.

Tyčovým mixérem rozmixujte a osolte.

Na talíři ozdobte čerstvými květy a řeřichou. Podávejte s krutony.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jana Vlková.

Doporučujeme

Články odjinud