Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami | Zdroj: Stockfood.cz

Zdroj: Stockfood.cz

Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami

Přinášíme další tip na lahodný víkendový oběd pro celou rodinu.

Kuře pečené s bylinkami

4–6 porcí - příprava: 30 minut + pečení

  • 1 kuře
  • sůl
  • 60 g másla
  • 2 biocitrony
  • čerstvá máta
  • tymián
  • rozmarýn a řeřicha
  • olivový olej
  • 2 palice česneku
  • 1 cibule

Troubu zapněte na 200 °C. Kuře omyjte, osušte a ze všech stran nasolte,a to i zevnitř. 3 lžíce másla smíchejte s kůrou z 1 citronu a 2 lžícemi nasekaných bylinek (kromě řeřichy) a vetřete ho do vnitřku kuřete a pod kůži na hrudníku.

Zbytek kůry z citronu okrájejte a překrojenou dužninu dejte dovnitř kuřete. Vložte ho do pekáčku vytřeného olejem prsy dolů. Druhý citron, česnek a cibuli rozpulte a položte spolu se zbylým máslem ke kuřeti.

Vložte asi na 20 minut do trouby. Pak teplotu stáhněte na 180 °C, kuře otočte a za občasného přelévání pečte ještě asi 1–1,5 hodiny doměkka. Podávejte s čerstvými bylinkami a hrubou solí.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jaroslava Muchová.

Doporučujeme

Články odjinud