Přinášíme další tip na lahodný víkendový oběd pro celou rodinu.
Kuře pečené s bylinkami
4–6 porcí - příprava: 30 minut + pečení
- 1 kuře
- sůl
- 60 g másla
- 2 biocitrony
- čerstvá máta
- tymián
- rozmarýn a řeřicha
- olivový olej
- 2 palice česneku
- 1 cibule
Troubu zapněte na 200 °C. Kuře omyjte, osušte a ze všech stran nasolte,a to i zevnitř. 3 lžíce másla smíchejte s kůrou z 1 citronu a 2 lžícemi nasekaných bylinek (kromě řeřichy) a vetřete ho do vnitřku kuřete a pod kůži na hrudníku.
Zbytek kůry z citronu okrájejte a překrojenou dužninu dejte dovnitř kuřete. Vložte ho do pekáčku vytřeného olejem prsy dolů. Druhý citron, česnek a cibuli rozpulte a položte spolu se zbylým máslem ke kuřeti.
Vložte asi na 20 minut do trouby. Pak teplotu stáhněte na 180 °C, kuře otočte a za občasného přelévání pečte ještě asi 1–1,5 hodiny doměkka. Podávejte s čerstvými bylinkami a hrubou solí.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Jaroslava Muchová.