Recept na víkend: Listový koláč s houbami

22. 11. 2013
Recept na víkend: Listový koláč s houbami | Zdroj: Ondřej Košík
Tenhle koláč je perfektní pro chvíle, kdy přijde návštěva a vy chcete nabídnout jen něco menšího, ale zajímavého.

Listový koláč s houbami

forma o ø 24 cm - příprava: 45 minut

  • 250 g listového těsta
  • oříšek másla
  • 100 g slaniny
  • 1 feferonka (nemusí být)
  • 1–2 stroužky česneku
  • 250 g čerstvých hub (nejlépe lesních, ale mohou být i žampiony)
  • 200 ml smetany 12%
  • 3 vejce
  • 100 g nastrouhaného eidamu
  • několik snítek tymiánu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a mletý pepř

Předehřejte troubu na 190 °C. Těsto rozválejte na kruhový plát, vyložte jím formu, na několika místech je na dně propíchejte vidličkou a dejte na 5 minut předpéct do trouby.

Mezitím na kousku másla opečte nakrájenou slaninu s nakrájenou feferonkou a česnekem, přidejte houby a chvilku je poduste.

Houbovou směs smíchejte se smetanou, vejci a sýrem, ochuťte ji tymiánem, kořením a solí a nalijte do předpečeného korpusu. Formu vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až se náplň zpevní a okraje zezlátnou.


Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 10/2013. Autorem receptu je Jakub Klimeš.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Víkend se nese v duchu veselí a času stráveného s rodinou. Váhy mohou pomýšlet i na větší nákupy. Jejich finanční konto je báječné a nakupování dárků je na prvním místě. Atmosféra v…

Nejčtenější články

Doporučujeme