Recept na víkend: Maso pro muže

18. 10. 2013
Recept na víkend: Maso pro muže | Zdroj: Ondřej Košík
Na posezení s přáteli nebo na pánské párty sklidí tenhle pečený a pak parádně odleželý bůček potlesk strávníků.

Pikantní bůček

4 porce - příprava: 2,5 hodiny + odležení

  • 800 g vepřového bůčku
  • sůl
  • pepř
  • kmín

NA POTŘENÍ A NALOŽENÍ:

  • 5 větších stroužků česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • mletá pálivá paprika (podle chuti)
  • 3 lžičky rostlinného oleje
  • sůl podle chuti

Bůček shora nařežte ostrým nožem na pravidelné kostičky (0,5 až 1 cm do hloubky, podle výšky tukové vrstvy), osolte, okmínujte a pomalu upečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, aby se daly vytáhnout kosti (přibližně 2 hodiny).

Upečené maso nechte zchladnout, vytáhněte kosti a připravte si marinádu: česnek utřete s trochou soli, přidejte obě papriky a olej. Vznikne hustá pasta, kterou důkladně vetřete do vychladlého masa ze všech stran. Pak je zabalte do alobalu a nechte několik dnů v ledničce proležet.

Před podáváním jen seškrábněte pastu (je příliš ostrá), maso krájejte na tenoučké plátky a doplňte čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 9/2013.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Při úterku se cítí Panny v práci o trochu lépe, ale není to žádná hitparáda. Mají hlavu plnou informací, které nedokážou zpracovat. Není divu. Všechno je převráceno a štěstěna je opustila.…

Nejčtenější články

Doporučujeme