Recept na víkend: Maso pro muže

18. 10. 2013
Recept na víkend: Maso pro muže | Zdroj: Ondřej Košík
Na posezení s přáteli nebo na pánské párty sklidí tenhle pečený a pak parádně odleželý bůček potlesk strávníků.

Pikantní bůček

4 porce - příprava: 2,5 hodiny + odležení

  • 800 g vepřového bůčku
  • sůl
  • pepř
  • kmín

NA POTŘENÍ A NALOŽENÍ:

  • 5 větších stroužků česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • mletá pálivá paprika (podle chuti)
  • 3 lžičky rostlinného oleje
  • sůl podle chuti

Bůček shora nařežte ostrým nožem na pravidelné kostičky (0,5 až 1 cm do hloubky, podle výšky tukové vrstvy), osolte, okmínujte a pomalu upečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka, aby se daly vytáhnout kosti (přibližně 2 hodiny).

Upečené maso nechte zchladnout, vytáhněte kosti a připravte si marinádu: česnek utřete s trochou soli, přidejte obě papriky a olej. Vznikne hustá pasta, kterou důkladně vetřete do vychladlého masa ze všech stran. Pak je zabalte do alobalu a nechte několik dnů v ledničce proležet.

Před podáváním jen seškrábněte pastu (je příliš ostrá), maso krájejte na tenoučké plátky a doplňte čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 9/2013.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Vzduch je přímo nabitý touhou po zajímavých zážitcích. Vašemu laškovnému šarmu dodává grády čilý Mars, kterému se velmi líbí pouť po vašem území. Jste dopováni nevyčerpatelnou energií,…

Nejčtenější články

Články odjinud