Palačinky nasladko s marmeládou, ovocem nebo čokoládou zná asi každý. Jejich slané variace jsou ale neméně lahodné! Zkuste o víkendu připravit jednu z nejčastějších - špenátovou variantu.
Palačinky se špenátem
4 porce - příprava: 30 minut
- 2 vejce
- 250 ml polotučného mléka
- 50 g celozrnné mouky
- sůl
- 15 g řepkového oleje
- jarní cibulka
- 1–2 stroužky česneku
- 200 g čerstvého špenátu
- 120 g vepřové šunky
- 80 g polotvrdého sýra 30%
- 400 g cherry rajčátek
V misce vyšlehejte vejce, mléko a mouku se špetkou soli. Nechte v ledničce na chvíli odstát.
Na trošce řepkového oleje orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte špenát a spařte.
Palačinky opečte na teflonové pánvi a potřete je špenátem, přidejte šunku, zarolujte a posypte strouhaným sýrem. Podávejte s cherry rajčátky.
Recept vyšel v časopise F.O.O.D. 1/2014.