Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem

4. 4. 2014
Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem | Zdroj: Nina Novák
Zkuste o víkendu připravit tuto vynikající selečí pečínku, které neodolá nikdo z rodiny!

Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem

6 porcí - příprava: 2 hodiny

  • 1 hřbet ze selátka s kostí (zhruba 1,5 kg)
  • sůl a mletý pepř
  • 1 palice česneku
  • 1 cibule

ZELÍ:

  • 1 cibule
  • 4 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
  • 500 g kysaného zelí
  • 1–2 lžíce krupicového cukru
  • 1 jablko
  • 1 velká moučná brambora
  • sůl

Kůži nařízněte nožem do proužků. Do masa, kůže i zářezů vetřete sůl a pepř. Česnek rozeberte. Čtyři stroužky oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty vmáčkněte do zářezů na kůži.

Maso vložte do pekáče a ozdobte zbylými neoloupanými stroužky česneku. Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a přidejte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte při 180 °C 45 minut.

Pak odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte 40 minut.

Připravte si zelí. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpusťte sádlo a cibuli osmažte. Přidejte kmín. Zelí slijte a překrájejte. Vmíchejte k cibulce. Podlijte sklenicí vody a posypte cukrem. Duste asi 20 minut.

Jablko a bramboru oloupejte, nastrouhejte a se zelím duste asi 30 minut. Dosolte, doslaďte nebo dokyselte. Maso nechte odpočinout, krájejte a podávejte se zelím a knedlíkem.

Recepty na knedlíky jsme vám přinesli v pondělí.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 3/2014.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Hlavně se nenechte unášet přehnaným optimismem. Investovat do nejistých projektů může jen nezodpovědná osoba, jíž vy naštěstí nejste. Přesto vás bude svrbět ruka, když vám bude někdo nutit…

Nejčtenější články