Recept na víkend: Rýžové závitky se zeleninou

24. 1. 2014
Chystáte na víkend oslavu a rádi byste svým hostům nabídli něco neobvyklého? Zkuste rýžové závitky. S jejich přípravou vám mohou pomoct i vaše děti.

Rýžové závitky se zeleninou

16 kousků - příprava: 40 minut

  • 16 hotových rýžových placek (sušené, k dostání v supermarketech)
  • 1 balení tenkých rýžových nudlí
  • 4 mrkve
  • 1 menší čínské zelí
  • 100 ml sójové nebo rybí omáčky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • čerstvý koriandr (případně bazalka nebo pažitka)
  • olej na smažení
  • sójová omáčka na namáčení

Rýžové placky po jedné krátce namočte ve větší míse s vodou tak, aby se ponořily, ale nepraskly. Až budou na dotek lepivé, rozložte je na utěrku a nechte uschnout. Mezitím vložte na 2 minuty rýžové nudle do vlažné vody, pak je slijte a přendejte do mísy.

Oloupanou mrkev a listy čínského zelí nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s nudlemi a sójovou, popřípadě rybí omáčkou. V hrnku vidličkou smíchejte mouku s trochou vody, až vznikne řidší těstíčko.

Na spodní část placky rozložte díl nudlí se zeleninou, navrch vložte trošku koriandru a přehněte placku. Její vrchní část zlehka potřete těstíčkem, přeložte levou část placky, následně pravou a vrchní část ještě jednou potřete „lepidlem“. Rolujte od sebe směrem k němu.

Proces opakujte s dalšími rolkami. Hotové závitky smažte ve větším množství oleje,osušte na ubrousku. Podávejte namočené v sójové omáčce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 1/2014.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nedělní nákup je na spadnutí, nevyhnete se mu. Fakt je, že narazíte mezi regály na něco, co prostě musíte mít. Vaše umanutost bude lidem kolem na obtíž, ale to vám nevadí. Jste…

Nejčtenější články

Doporučujeme