Recept na víkend: Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou

10. 8. 2013
Recept na víkend: Vepřová panenka ve slanině s houbovou omáčkou
Měsíc srpen i září jsou ve znamení hub. Pokud jste milovníci této lesní pochoutky, připravte podle receptu šéfkuchaře pro své přátele opravdovou pochoutku.

Vepřová panenka ve slanině podávaná s houbovou omáčkou

Recept na deset porcí:

Vepřová panenka 1500 g Smetana ke šlehání 400 g Lahůdková slanina 300 g Máslo 100 g Houby čerstvé 400 g Sůl 10 g Pepř ml. 3 g Olej 100 g

Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na cca 150 g špalíčky, které opepříme, osolíme, zabalíme do slaniny a opečeme zprudka na oleji po všech stranách asi dvě minuty a dáme na tři minuty zapéct do trouby, rozehřáté na 180 stupňů.

Očištěné a na plátky nakrájené houby orestujeme na másle, opepříme, zalijeme smetanou a necháme přejít jemně varem. Poté osolíme a případně dochutíme pepřem. Na střed talíře dáme hříbkovou omáčku a na ni klademe maso rozkrojené šikmým řezem. Podáváme se žemlovým knedlíkem.

Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou .

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Recepty pro vás Další recepty