Recept na víkend: Vůně orientu | Zdroj: Ondřej Košík

Zdroj: Ondřej Košík

Recept na víkend: Vůně orientu

Jednoduchý, a přesto chuťově výrazný je recept kuchaře Martina Polačka, inspirovaný indickou kuchyní.

Krůtí tandoori

4 porce - příprava: 30 minut

  • 600 g krůtích prsou
  • 2 lžíce koření tandoori masala
  • 400 g bílého jogurtu
  • 1 limetka
  • 1 svazku čerstvého koriandru
  • sůl a pepř

Krůtí maso omyjte a nakrájejte na širší nudličky. V míse smíchejte jogurt, koření tandoori, šťávu a kůru z limetky a polovinu nasekaného koriandru.Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Přidejte maso a dobře promíchejte, poté vložte do alobalu a pečlivě zabalte. Pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut. Potom přendejte na talíře a ozdobte natrhaným koriandrem.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. 11/2013.

Doporučujeme

Články odjinud