Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák

Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák

Tento recept vymyslela moje maminka. Na podzim se prodávaly krásné květáky za dobrou cenu, tak se u nás doma dělal docela často, napsala nám čtenářka Zuzka.

Zapečený květák

4–6 porcí - příprava: 50 minut

  • 1 velký květák
  • 4 vejce
  • olej
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 1 pórek (světlá část)

Květák rozdělte na růžičky a v páře uvařte do mírného změknutí. Potom ho nakrájete na menší kousky a posolte. Vodu zpod pařáku nechte vychladnout a pak ji (asi 80 ml) rozkvedlejte s vajíčky.

Na pánvi na oleji lehce osmažte jemně nakrájenou cibuli a pórek. Na dno pekáčku rozložte orestovanou cibuli s pórkem a přidejte vrstvu květáku.

Vše zalijte připravenými vajíčky, lehce pokapejte olejem a zapečte v troubě předehřáté na 175 °C dozlatova (25 až 30 minut).

Květák podávejte s vařenými bramborami a dozdobený zeleninou jako výborný, levný a rychlý oběd.


Recept jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 2/2014. Autorkou receptu je čtenářka Zuzka Skoumalová.

Doporučujeme

Články odjinud