Sezóna meruněk je tady. Pokud chcete ochutnat něco netradičního a zároveň pohostit přátele, připravte jako "sladkou tečku" po obědě smažené meruňky.
Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou
Suroviny pro čtyři porce:
Meruňky čerstvé 500 g
Smetana 33% 100 g
Vanilková zmrzlina 160 g
Cukr moučka 80 g
Skořice mletá 4 g
Sůl 3 g
Mouka hrubá 200 g
Vejce 2 ks
Rum 4 cl
Olej 200 g
Čokoláda na vaření 120 g
Z mouky vajec a trošky vody si uděláme těstíčko, které osolíme a přidáme rum. Meruňky omyjeme, osušíme a vyloupneme pecky. Půlky meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.
Dobrou chuť
Recept pro vás připravil šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiří Švestka.