Recept podle šéfkuchaře - Smažené meruňky

Recept podle šéfkuchaře - Smažené meruňky

Sezóna meruněk je tady. Pokud chcete ochutnat něco netradičního a zároveň pohostit přátele, připravte jako "sladkou tečku" po obědě smažené meruňky.

Smažené meruňky se skořicí podávané s vanilkovou zmrzlinou

Suroviny pro čtyři porce:

Meruňky čerstvé 500 g Smetana 33% 100 g Vanilková zmrzlina 160 g Cukr moučka 80 g Skořice mletá 4 g Sůl 3 g Mouka hrubá 200 g Vejce 2 ks Rum 4 cl Olej 200 g Čokoláda na vaření 120 g

Z mouky vajec a trošky vody si uděláme těstíčko, které osolíme a přidáme rum. Meruňky omyjeme, osušíme a vyloupneme pecky. Půlky meruněk obalíme v cukru se skořicí, následně i v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené meruňky dáme na talíř, posypeme cukrem, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou smetanou a pokapeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme čerstvou mátou.

Dobrou chuť


Recept pro vás připravil šéfkuchař hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Jiří Švestka.

Doporučujeme

Články odjinud