Receptury 3 vítězných koktejlů na Grand Marnier Trophy

11. 7. 2005
Na letošním finále mezinárodní barmanské soutěže v míchání koktejlů, Grand Marnier® Trophy v St. Jean Cap Ferrat se umístil náš kandidát Miroslav Řehoř na třetím místě se svým koktejlem “Grandiosso” a zároveň získal i cenu novinářů.

GRAND MARNIER®TROPHY je evropskou barmanskou soutěží, organizovanou společností Marnier-Lapostolle, s podporou IBA – mezinárodní barmanské asociace (International Bartenders Association). Hlavním tématem, tvořícím základ všech receptur byl Grand Marnier® Cordon Rouge likér.

Letošní finále se odehrálo v termínu od 6.6. do 9.6. 2005 v Monaku v St. Jean Cap Ferrat. Výběr z 26 kandidátů z celé Evropy byl skutečně velmi obtížný. Všechny receptury barmanů na „long drinky“ byly velmi zajímavé. S využitím likéru Grand Marnier® Cordon Rouge získaly recepty nádech originality s jemnou ovocnou příchutí a vůní.

Výsledky soutěže byly oficiálně oznámeny, po vyhodnocení porotou, 8. 6. 2005 na závěrečném ceremoniálu v Monaku. Grand Marnier® Trophy odměnil vítěze těmito atraktivními cenami: 1.cena: 14-ti denní pobyt v Austrálii pro dvě osoby 2.cena: týdenní pobyt ve Francii pro dvě osoby 3.cena: víkend v jižní Francii pro dvě osoby

Vítězem Grand Marnier® Trophy 2005 se stal Michele Fiordoliva z Itálie s koktejlem „Grand Chica“, na druhé příčce se umístil Valtyr Bergmann Benediktsson z Islandu s koktejlem „Grand King“a třetí místo, spolu s cenou novinářů získal český kandidát Miroslav Řehoř s receptem na koktejl „Grandiosso“.

Účast a hodnocení Grand Marnier Trophy Grand Marnier® Trophy se mohou zúčastnit barmani, kteří jsou členy IBA. 26 evropských zemí nominovalo kandidáty do finále na základě výsledků svých národních soutěží. V souladu s pravidly IBA byla komise tvořena dvěma skupinami porotců, které hodnotili jednotlivé koktejly a společně vybraly vítěze: Technická porota, která hodnotila prezentaci, provedení a zručnost kandidátů byla prezentována dvěma profesionály: Umberto Caselli – Prezident IBA Guy Musart – Prezident ABF

Mezinárodní degustační porota, která hodnotila prezentaci, aroma a chuť koktejlů představovaná zástupci společnosti Marnier-Lapostolle, profesionálním barmanem a jedním nezávislým porotcem (vybraným náhodně z hostů soutěže)

Receptury 3 vítězných koktejlů:

1.místo – GRAND CHICA

3 cl GRAND MARNIER® Cordon Rouge 2 cl citrónové šťávy 2 cl karamelového sirupu 3 cl tequily 7 cl čerstvé ovocné šťávy + pomerančová kůra

Shaker

Ozdoba: citronová kůra, physalis, moučkový cukr

2.místo – THE GRAND KING

3 cl GRAND MARNIER® Cordon Rouge 1,5 cl jahodového likéru 1,5 cl Absolut Mandarine 6 cl ananasového džusu

Shaker

Ozdoba: kumkquat, limetka, lístek máty

3.místo a „Novinářská cena“ – GRANDIOSSO

4 cl GRAND MARNIER® Cordon Rouge 3 cl Campari 4 cl brusinkové šťávy ¼ čersvé limetky 1 čajová lžička hnědého cukru

Nalévat přímo do poháru

Ozdoba: čerstvé brusinky, lístek máty

zdroj: Yaro,s.r.o.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Ještě před pár dny jste se cítili na pracovišti nepříjemně, ale teď je to právě naopak. Chystáte velkou oslavu své spokojenosti! Kolegové dostali rozum a nikdo se už nesnaží vyprovokovat…

Nejčtenější články

Doporučujeme