Recepty plné jara: Zkuste špenátový krém či jehněčí steak. A jahody na závěr

25. 2. 2019
Jaro už je ve vzduchu a možná máte chuť na něco lehčího a svěžího. Je libo zeleninu, maso? Nebo raději polévku? Že jste spíš na sladké? Žádný problém, tady si vyberete.

Krém z jarního špenátu

POTŘEBUJETE (na 2 porce):

* 4 lžíce másla
* 1 menší cibuli
* 1 stroužek česneku
* 3 stonky řapíkatého celeru
* 300 g čerstvého špenátu
* 200 ml zeleninového vývaru
* 100 ml plnotučného mléka
* sůl
*čerstvě mletý černý pepř
* strouhaný muškátový oříšek
* pár hoblinek parmazánu
* bagetku

POSTUP:

Ve větším hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, přisypejte nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte prolisovaný česnek, opláchnutý špenát a krátce poduste. Pak přilijte zeleninový vývar a nechte vše pár minut mírně povařit. Mezitím nakrájejte na kostičky bagetku, opečte ji v pánvi na zbytku másla a odložte stranou. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte mléko, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce ji ještě ohřejte a podávejte s krutony a hoblinkami parmazánu.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pracovní pozice, kterou zastáváte je zanedbaná vašimi prohrami. Přestaňte se litovat a vložte do ní veškerou energii. Snažíte se vyburcovat k pozitivním výsledkům. Držíte se nad hladinou…

Nejčtenější články

Doporučujeme