Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto

15. 10. 2016
Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto
V době vinobraní nesmíme zapomínat na víno jako na cennou surovinu. Červené, bílé, šumivé, vždy dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.

Risotto s telecím masem a proseccem

2 porce příprava: 30 minut

1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 100 g telecího masa, 250 g rýže typu arborio, tymián, 200 g sušených rajčat, sůl a pepř, 250 ml prosecca, 750 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce másla, 80 g strouhaného parmazánu

Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso a osmahněte ho dozlatova. Následně přidejte rýži, tymián a sušená rajčata. Osolte a opepřete. Postupně přilévejte střídavě prosecco a zeleninový vývar. Za stálého míchání vyčkejte, než se tekutina vstřebá. Když rýže změkne, zjemněte risotto máslem a parmazánem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Vaše patronka Venuše stojí sice proti vám, ale její opozice nedokáže zabránit aktivnímu Marsu, aby vás dopoval svou energií jako živou vodou. Váš drive je nepřehlédnutelný. Nejsilnějším…

Nejčtenější články

Články odjinud