Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto

15. 10. 2016
Recepty provoněné vínem: Hovězí, kachna i risotto
V době vinobraní nesmíme zapomínat na víno jako na cennou surovinu. Červené, bílé, šumivé, vždy dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.

Risotto s telecím masem a proseccem

2 porce příprava: 30 minut

1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 100 g telecího masa, 250 g rýže typu arborio, tymián, 200 g sušených rajčat, sůl a pepř, 250 ml prosecca, 750 ml zeleninového vývaru, 3 lžíce másla, 80 g strouhaného parmazánu

Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso a osmahněte ho dozlatova. Následně přidejte rýži, tymián a sušená rajčata. Osolte a opepřete. Postupně přilévejte střídavě prosecco a zeleninový vývar. Za stálého míchání vyčkejte, než se tekutina vstřebá. Když rýže změkne, zjemněte risotto máslem a parmazánem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud podnikáte ve sféře účetnictví nebo pracujete v oblasti ekonomiky, máte nyní dveře k úspěchu otevřené. Zadarmo to samozřejmě nebude, ale vy nějakou tu zátěž unesete. Ostatní zrozenci…

Nejčtenější články

Články odjinud