RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha

16. 10. 2017
RECEPTY: Saláty na svačinu, večeři i jako příloha
Salát je lehká, rychlá večeře i svačina, nemusí to být vždy jen nakrájená zelenina zalitá dresinkem. Máme pro vás originální recepty. Vyzkoušejte je a uvidíte, že vás zasytí a zároveň vám dodají energii!

Bramborový salát s pistáciemi

4 porce, příprava: 45 minut

750 g brambor typu A, 75 ml extra panenského olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, mořská sůl, hrubě mletý barevný pepř, hrst plocholisté petržele, 1 bílá cibule, 2 hrsti pražených pistácií, hoblinky parmazánu

Brambory (vybírejte spíš menší) omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Nechte trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky (klidně trochu větší). Ještě teplé brambory zalijte olivovým olejem a vinným octem, přidejte sůl, pepř a nasekanou petržel a pořádně promíchejte. Nechte asi 10 minut odležet a podle chuti přidejte olej a ocet, brambory ho do sebe vsáknou opravdu hodně! Nakonec vmíchejte nakrájenou cibuli a nasekané pistácie. Před podáváním posypte parmazánem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

S partnerem nebo partnerkou vyřešíte na začátku víkendu případné neshody a váš vztah bude svou čistotou a romantickým nádechem připomínat začátky vaší lásky. Dospějete kupodivu i k…

Nejčtenější články

Články odjinud