Recepty z brambor: Zkuste bramborovou pizzu nebo krém

13. 3. 2019
Recepty z brambor: Zkuste bramborovou pizzu nebo krém
Brambory se dají připravit na desítky způsobů a jídlo pak chutná vždy jinak. Zkuste naše chutné recepty, které vás nasytí, potěší a neprovětrají vám peněženku.

Bramborová pizza pro gurmány i celiaky

Kdo už někdy bramborovou pizzu ochutnal v pizzerii, toho pravděpodobně nadchla. Je sytá, jednoduchá, a i když nekřupe tak pěkně jako ta klasická, mouku můžete vynechat úplně, takže je skvělou alternativou pro všechny, kdo se pšenici musí vyhnout. Čím si ji ozdobíte, je samozřejmě na vás, my můžeme doporučit bramborovou pizzu s dvojím sýrem nebo pizzu s tuňákem.

Recept na konkrétní pokrm najdete vždy po kliknutí na zvýrazněný název. 

Zkuste to naplacato!

Klasický bramborák moc potřeba představovat není. I přestože je dokonalý už sám o sobě, můžete si s ním zkusit vyhrát. Jak vám znějí křupavé bramboráky se slaninou? Nebo raději bramborák s žampiony a cibulí?

Zde najdete více tipů, jak na bramboráky originálně – co takhle bramboráky plněné játry nebo sladké s mrkví a s jablky?

Jsou na vás bramboráky moc mastné nebo vám zkrátka nejedou? Pak se nebojte zkusit bramborové placičky – se špenátem nebo bramborové placičky s kapustou chutnají nepřekonatelně, a když k nim přidáte ještě salát z rajčete a jarní cibulky, hody budou na stole!

Krém chutná vždycky

S hustou krémovou bramborovou polévkou si můžete být jistí, že přes zimu rozhodně vedle nešlápnete. Moc toho nepotřebuje, vývar a česnek se postarají o její poctivost a tymián zase o aroma. Doladit ji můžete španělskou klobásou chorizo a černými olivami nebo jednoduše kostičkami opečeného chleba.

Zapečené brambory – jednodušeji už to ani nejde!

Možností je bezpočet, hlavní je, že ingredience na dobré zapečené brambory už doma máte, v podstatě to chce jenom kvalitní olivový olej a bylinky. Mezi našimi favority na jednoduché mňamky rozhodně nesmí chybět tento jednoduchý smetanový recept nebo zapečené brambory na řecký způsob, servírovat je můžete samotné nebo na topince.

Máte chuť na trochu nostalgie? Pak si určitě rádi zavzpomínáte na svá dětská tábornická léta s brambory pečenými v alobalu. Jistě, pod širým nebem a u táboráku chutnají jinak než z trouby, i tak si ale pochutnáte na jedničku.

Zajímá vás, jak si brambory správně vybrat a jak je skladovat? Odpovědi najdete zde.

Jak udělat skvělou bramborovou kaši? Mrkněte na video:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Zajímáte se o nezvyklé věci, které mohou být přínosné nejen pro vás, ale také pro celou firmu. Jste vynalézaví a nedokážete na nic zapomenout. Tak se dostanete na kariérním žebříčku velice…

Nejčtenější články

Doporučujeme